Kamo si otišla, Bernadette?

U izdanju Mozaika knjiga izašao je genijalan, satiričan i moderan roman spisateljice Marie Semple.

Kamo si otišla, Bernadette? – satira je društva djelomično pisana u epistolarnoj formi, a na upečatljiv, duhovit i otkačen način sve više čitatelja uvlači u samu radnju. Iako neodoljivo napisan i duboko potresan, ovo je priča o ženi-geniju koji ne zna pronaći svoje mjesto u svijetu, a sve lijepo zapakirano u priču o odnosu majke i kćeri.

Iako je većina knjige pisana o obliku prijepisa e-pošte, članaka u magazinima ili čak računa za medicinske usluge, upravo je takav način pisanja samo pridonio originalnosti i osobnoj noti uvlačeći emocije čitatelja u doživljaj tijeka radnje.
Osjetite napokon istinitost osjećaja i slojevitost suptilne inteligencije u priči koju nećete moći odložiti do samog kraja.

S obzorom na reakcije čitatelja diljem svijeta, već je u pripremi i produkcija igranog filma u Hollywood-skoj produkciji koju s nestrpljenjem očekujemo.

Sadržaj

Bernadette Fox na zlu je glasu. Za Elgieja Brancha, čudo od djeteta zaposleno u Microsoftu, ona je urnebesna, lako zapaljiva, nadarena, nesređena supruga. Za druge majke, koje se okupljaju ispred škole dovozeći i odvozeći svoju djecu, ona je prava opasnost za okolinu. Za arhitektonske stručnjake ona je revolucionarna arhitektica. Za petnaestogodišnju Bee ona je najbolja prijateljica i, sasvim jednostavno, mama. Ali, Bernadette odjednom nestane. A Bee mora krenuti na putovanje do kraja svijeta kako bi je pronašla.

O autorici

Maria Semple je renomirana američka spisateljica koja je petnaest godina radila u Los Angelesu kao televizijska scenaristica, između ostalog i na velikim uspješnicama kao što su Ellen, Saturday Night Live i Prikraćeni. Živi u Seattleu..

Uz dopuštenje: Mozaik knjiga (sve fotografije)