Knjiga Asimetrija proglašena književnim fenomenom prema kritici publike

Na police je stigla dugo iščekivana knjiga na hrvatskom prijevodu, roman Asimetrija koji je proglašen najboljim po izboru publike, a ponekad njoj najviše i vjerujemo.
“Čarobno…književni fenomen” – izjavili su kritičari The New Yorkera, a Lisa Halliday i njen roman Asimetrija došla je i u Hrvatsku u izdanju Vuković&Runjić.

Kratak sadržaj knjige Asimetrija Lise Halliday

Knjiga se sastoji zapravo od tri priče koje možemo čitati svaku za sebe i bez reda neraskidivo se sklapaju u remek-djelo koje romanu, kao književnoj vrsti, mađioničarski suptilno otvara nove obzore.

Alice, mlada urednica romansijerskih ambicija, u New Yorku 2002. stupa u ljubavnu vezu s mnogo starijim piscem.

Za Božić 2008. Amara, Amerikanca iračkog podrijetla na putu u posjet bratu u Irak, britanska imigracijska služba preko vikenda zadrži na londonskom aerodromu kao sumnjivu osobu.

Legenda američke književnosti 2011. u intervjuu za BBC govori o glazbi koju bi ponio na pusti otok.

asimetrija-roman-1

Asimetrija je knjiga godine 2018. po izboru niza američkih i britanskih medija

Roman Asimetrija istražuje neravnoteže na kojima se gradi dramatika ljudskih odnosa: ne jednakosti životnih dobi, moći, talenta, bogatstva, zemljopisa i pravde. Proslavljeni prvijenac Lise Halliday postavlja ključna pitanja o prirodi fikcije – i osvaja svakog čitatelja.

“Ovaj debitantski roman čitamo kao djelo autorice koja objavljuje već godinama i za sobom ima zavidan opus. Lisa Halliday uspjela je u jednome napisati transgresivan roman s ključem, roman ideja i politički angažirano metafikcionalno djelo.” — Alice Gregory, The New York Times Book Review

“Poput Alice u Zemlji čudesa, u pustolovini čitanja propadamo kroz niz zečjih rupa i otkrivamo mjesta za koja nismo ni slutili da postoje. Kad Asimetrija dođe do svoga savršenoga kraja, zadivljeni se čitatelj mora vratiti na početak da bi ustanovio kako je Lisa Halliday ulančila sve obrate u ovoj priči.” — The Washington Post

“Knjiga Asimetrija, Lise Halliday elegantno je, duhovito, pametno i duboko djelo: silan užitak. Pročitat ćete je u dahu, tek ćete s vremena na vrijeme iznova otvarati bilješku o autorici jer nećete moći povjerovati da je doista debitantica. Obožavam ovaj roman, divim mu se i zavidim joj na njemu.” — Zadie Smith, engleska književnica

Uz dopuštenje: Vuković&Runjić

Facebook Like Button