Rosie Kugli objašnjava „Kako preživjeti Božić?“

KAKO PREŽIVJETI BOŽIĆ? svojevrsni je nastavak knjige „KEKS I GLAD“ koja je s velikim uspjehom promovirana u svibnju 2017. godine.

„Zapravo je riječ o zbirki kolumni iz „višegodišnje“ proizvodnje koju sam godinama pisala na portalu i u časopisu Ženska posla. Mnoge čitateljice, upoznale su me i zavoljele baš kroz formu kolumni koje sam pisala na portalu. U kraćim formama opisivala sam „život“ i njegove popratne pojave s posebnim naglaskom na muško-ženske odnose“ – pojašnjava autorica Rosie Kugli.

rosie-kugli-kako-prezivjeti-bozic-1

Knjiga „KAKO PREŽIVJETI BOŽIĆ?“ sažetak pravih, živih i živućih crtica iz života u vrijeme blagdana. Ali, nisu ove kolumne samo”blagdanskog” ugođaja… U svakoj od njih ima pomalo od svega… suza, smijeha, odnosa, karaktera, kritika, osvrta, satire, sreće, politike, cinizma, realnosti. Ima tu i ljubavi, ratova (barem onih iza zatvorenih vrata), mirenja, ljubovanja, i onih najmilijih – političko satiričnih osvrta kojih ne manjka u lijepoj našoj.

I ako vas ovih dana muči pitanje što pokloniti najdražoj svekrvi, mami, baki, prijateljici, šefici, mužu, ljubavniku… ova zbirka kolumni nudi odgovor. Vjerujte svatko će se pronaći barem u jednoj!
„Tajming“ promocije knjige „KAKO PREŽIVJETI BOŽIĆ?“ nije slučajan:
„Knjigu smo prigodno željeli“ “izbaciti” baš krajem 2017., i to u božićno doba jer Božić je najljepši blagdan koji imamo i jedini kojeg čekamo cijelu godinu. A svi ovi euforično-esktatični dani oko Božića i proslave Nove Godine u kojem se sladostrasni užitak miješa sa nervozom i grčem jesmo li… odabrali prave poklone, nabavili puricu, okitili kuću, ispekli kolače, organizirali slavlje (slobodno nastavite niz) daje „štofa“ za analizu“ – objašnjava Sanja Rešić-Herak izdavač ove božićne čarolije.

rosie-kugli-kako-prezivjeti-bozic-2

A da se u lijepoj našoj čita, dokazuje i prepuna dvorana knjižare Znanje. Promociju su uveličala i brojna poznata imena iz javnog i kulturnog života: Ana Žube i Đorđe Kukuljica (koji su se prigodno osvrnuli na knjigu), Ćiro Blažević, Igor Stažić, Nada Mirković, Biba Salata, Duško Šibl, Višnja Ljubičić, Leo Šunjić, Iva Körbler, Ivanka Vranković, Silvija Šesto, Vladimir Sviben i mnogi drugi…

Facebook Like Button