Kradljivica knjiga

“Kradljivica knjiga” je filmska adaptacija nadahnutog književnog hita o hrabroj i srčanoj djevojčici Liesel koja tijekom Drugog svjetskog rata promijeni živote svih oko sebe kad počne živjeti kod novih skrbnika.
Za Liesel moć riječi i mašta postaju način bijega – čak i izvor radosti – od burnih događaja koji okružuju nju i sve koje poznaje i voli. Ona je srce i duša KRADLJIVICE KNJIGA.

Uistinu, upravo srce i duša – kao i pobjeda i ustrajnost – pokreću ovaj film, bogat temama i likovima koji će dodirnuti sve uzraste. Dirljivi i pronicljivi portret izdržljivosti ljudskog duha, ova priča o važnosti života uspoređuje nevinost (koju predstavlja Liesel) sa sveprožimajućom tiranijom u njezinoj domovini i tog vremena.

Priča i likovi plod su mašte pisca Markusa Zusaka čiji roman Kradljivica knjiga je bio objavljen u njegovoj rodnoj Australiji 2005., a u ostatku svijeta 2006. godine. Prodano je više od osam milijuna primjeraka u cijelom svijetu, a roman je preveden na 30 jezika i osvojio je mnoge cijenjene književne nagrade.
Zusakov roman i filmska adaptacija Briana Percivala pričaju priču o Liesel (Sophie Nélisse) koja živi s posvojiteljima, velikodušnim Hansom Hubermanom (Geoffrey Rush) i njegovoj zajedljivom ženom Rose (Emily Watson).

kradljivica_knjiga_04kradljivica_knjiga_01kradljivica_knjiga_02kradljivica_knjiga_03