Krenete li u Istru vinarija Medea nezaobilazno je mjesto vinskih užitaka

Vinarija Medea, već respektabilna u hrvatskom vinskom svijetu, oduševljava svojom kušaonicom vina koja je pozicionirana pored proizvodnih prostora vinarije te tako spaja dva različita, ali bitno povezana ambijenta.
Kušaonica koja je namijenjen ljubiteljima vina, i prostor za proizvodnju namijenjenog zrenju vina u mirisnoj tišini.

medea-1

Naravno, kada pričamo o kušanju vina Medea, treba spomenuti i maslinova ulja Salvela čije masline zriju u niz maslinika koji se prostiru na oko 45 ha zemljišta i vinograda na oko 60 ha.

Posebno impresionira jedan od najljepših maslinika, a nalazi se u Barbarigi na samoj morskoj obali, kao i izuzetan vinograd na Punta Grkoli kod Ližnjana, iz kojeg dolazi ponajbolje vino ove vinarije – merlot Punta Greca.

medea-2

Interijer kušaonice izuzetno je toplo uređen, s puno drva, što se i veže uz vinsku priču, ali u modernoj izvedbi koja se danas sve više cijeni među ljubiteljima vina.

Za vrijeme degustacije u kušaonici, pogled na barrique salu gostima upotpunjuje rajski doživljaj.
Na terasi je postavljena velika čelična pergola pod kojom se razrasta stara vinova loza, zasađena netom nakon izgradnje postojećeg objekta vinarije.

medea-3

Vinski podrum Medea u Vodnjanu, u kojem ćete uživati u svakoj kapljici ponuđenog vina, nalazi se na adresi Željeznička 15.
Radno vrijeme kušaonice je radnim danom od 8:00 – 16:00, subotom do 13:00.

U ovoj modernoj kušaonici, koju ćete pamtiti, možete kušati svježa vina linije Medea – Malvaziju istarsku, Chardonnay, Rose, Merlot, Teran i Cabernet sauvignon, odležanu malvaziju Montiron i moćni merlot Punta Greca.

Tu ćete pronaći i ekstra djevičanska maslinova ulja linije Salvela (istarska bjelica, buža, leccino, leccione i pendolino te blend Aurum) i ekstra djevičansko maslinovo ulje Torčol.

Uz degustaciju vina i ulja, gostima se nude također sir i suhe kobasice s lokalnih farmi.

medea-4

U novoj kušaonici Medea dobro su došli svi gosti. Djelatnici vinarije rado će odgovoriti na pitanja o vinima, a želite li ipak vođenu degustaciju ili organiziranu posjetu izvan radnog vremena, potrebno je prije toga najaviti svoj dolazak i rezervirati termin.

Vinarija Medea sustavno napreduje iz godine u godinu te nas čeka još mnogo lijepih druženja u novoj kušaoni.

Foto: Manuel Angelini

Facebook Like Button