Zlatna vinarija Château Rúbaň

Kako izgleda jedna od najmodernijih, a mnogima i najljepših vinarija na svijetu koju je projektirao Slovački arhitekt Zoltán Bartal. Zahvaljujući svojim vrhunskim vinima Château Rúbaň međunarodno je poznat i slavan već dugi niz godina, a diči se i jednom od najluksuznijih vinarija svijeta.

Sada, uz često nagrađivane proizvode ovog vinskog Châteaua, postoji i dragocjen arhitektonski predikat koji vabi u Rúbaň. Slovački arhitekt Zoltán Bartal savršeno je adaptirao staro imanje sa nekoliko zgrada nekoć korištenih u vojne i sakralne svrhe.

chateau-ruban-1

BRILJENTNA IZVEDBA PROJEKTA

Linearni, poznati Prefalz/Falzonal elementi naglašavaju zrcalnu fasadu zgrade i oblikuju novu vinariju kao odraz prirode i vina. Pritom ovako dragocjen izgled ne znači ujedno i visoku cijenu, jer ova fantastično lijepa vinarija ima čak 40. godišnje jamstvo, nije joj potrebno održavanje i postojana je na vremenske utjecaje.

Zanimljivo je da se materijal aluminij, koji se proizvodi na ekološki način, može reciklirati, što fasadu čini ne samo jako lijepom već više i nego isplativom dugoročnom investicijom.

chateau-ruban-2

Prefalz/Falzonal poseban je materijela kojeg odlikuje podatnost materijala s izuzetnom lakoćom oblikovanja i mogućnošću jednostavne izvedbe spojeva otpornih na oborine bez vijaka, lijepljenja ili varenja.

chateau-ruban-3

DRAGOCJENI MATERIJAL

Na pitanje zašto je izabrao baš PREFA aluminij, arhitekt Zoltán Bartal odgovara: “Bio sam u potrazi za materijalom koji je na svim zgradama, u vanjskom i unutarnjem prostoru, vizualno atraktivan, a istovremeno i tehnički savršen.”

chateau-ruban-4

“Pomoću spektakularnog zlatnog fasadnog elementa najbolje je udovoljeno svim zahtjevima, zbog boje i stupanja sjaja koje je Bartal želio.” s širokim osmjehom završava ovaj sjajan arhitekt.
Uz dopuštenje: Oris (sve fotografije)

Facebook Like Button