Ksenija Pajić glumica koja se veseli svakoj  ovoj ulozi

Razgovarali smo s jednom od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih glumica, Ksenijom Pajić.

Hrvatska filmska i kazališna glumica Ksenija Pajić diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 1984. godine te je nakon diplomiranja provela dvije sezone u Teatru u gostima, gdje je igrala glavne uloge. Ostvarila je nekoliko velikih zapaženih uloga u kazalištu, na filmu i na televiziji a njezin uspjeh nagrađen je mnogim nagradama na prestižnim međunarodnim festivalima.

Od 23. siječnja 2014. godine moći ćete je gledati u najnovijem filmu Zrinka Ogreste, “Projekcije”.

W: Glumite u najnovijem filmu redatelja Zrinka Ogresta, “Projekcije”. Kako je glumiti u filmu pod „palicom“ Zrinka Ogreste? Kako gledate na njega kao redatelja?

Rad u ovom filmu pod palicom Z.Ogreste bio je za mene jedno neočekivano, zanimljivo, uzbudljivo putovanje u nepoznato gdje smo se svi međusobno otkrivali jedni drugima, davali u umjetničkom smislu, veselili i strepili kakav će biti ishod filma. Hvala mu na tome! Ogresta je kroz svoje filmove dosegnuo zrelost, umijeće i još uvijek zaigranost u radu i s glumcima i u temama koje pronalazi. Izuzetno cijenim njegov rad i nadam se ponovnom susretu na filmu.

W: Film je polučio mnogo pohvale i pozitivne komentare? Kakav je po Vama sam film i kako Vam se učinila Vaša uloga u njemu?

Film sam vidjela dva puta. Meni se jako svidio, a nadam se da će i publici. Zanimljiv scenarij, odlična režija i kamera, glumci točni, nadahnuti. Svatko je napravio svoj mali svijet. Svatko tko je sudjelovao u radu na ovom filmu zaslužan je za njegov uspjeh. Igram ulogu Irene koja se želi predstaviti kao uspješna, moćna, žena s potpuno sređenim životom, ali ipak u njezinom odnosu prema ostalima izlaze na površinu njezini strahovi, frustracije i nemoć. Zanimljiv glumački zadatak!

W: Da li radije glumite u filmu ili nekoj seriji? Kako uspoređujete glumu sa svog stajališta u kazalištu, a kako pred kamerom? Što Vam je draže?

Volim svoj poziv tako da mi je svejedno o kojoj se vrsti medija radi. Za mene nema razlike, ne volim mistificirati svoj rad. Moj posao je da glumim u svim uvjetima.

W: Koja Vam je najdraža uloga do sada te koju biste ulogu voljeli igrati, a još niste?

Veselim se svakoj budućoj ulozi.

Raf_0018

W: Što je ono što Vas plaši da bi se moglo dogoditi pri roli na daskama? Da li kao glumica morate znati i plesati, pjevati ili je to samo poželjno, ali ne i nužno?

Bojim se da ne zaboravim tekst. Poželjno je, ali nije presudno.

W: Čime biste se voljeli baviti da niste postali glumica?

Pjevačica.

W: Da li kod nas postoje klasične, da ih tako nazovemo, audicije ili stvari stoje nekako drugačije kada se biraju glumci za neku ulogu?

Mnoge uloge sam dobila putem audicije.

W: Kojoj se glumici ili glumcu posebno divite i zašto?

Divim se talentiranim glumcima.

W: Da li volite putovati i koja Vam je zemlja ostala u najljepšem sjećanju?

Nisam mnogo putovala, bilo mi je lijepo u Madridu. Zanimljivo je i u Meksiku, ali prestresno za dulji ostanak.

Autor: Diana Mikloš Fotografije: Uz dopuštenje Blitz film i video distribucija d.o.o.

Facebook Like Button