Le Bistro Esplanade

Otkrijte čari francuskog bistroa i kuhinju malteškog chefa u samom centru Zagreba.

Restoran Le Bistro u sklopu zagrebačkog hotela Regent Esplanade od samog otvaranja 1986. godine drži reputaciju gastronomskog inovatora. Bio je prvi koji je posluživao vina i šampanjce na čašu, čokoladice uz kavu, ali i donio talijanski desert tiramisu na hrvatsku ugostiteljsku scenu. Potreba da goste usluži jednostavnim, ali ukusnim i kreativnim jelima nije se promijenila ni u novom tisućljeću. Za to je ponajprije zaslužan glavni chef Jeffrey J. Vella , porijeklom s Malte, koji kombinira veliko znanje svjetske gastronomije s hrvatskim tradicionalnim receptima i namirnicama.

Na jelovniku Le Bistroa možete naći egzotična predjela – poput guščje jetre sa slanom pitom od rabarbare, tartara od odležanog bifteka s prženim krumpirićima, krvavice s poširanim jajetom, gljivama, rajčicom i hrskavom slaninom te cezarovu salatu. U ovo hladnije vrijeme možete se zagrijati  juhom od pečene buče s pistacijom ili zapečenom juhom od luka sa svijetlim pivom. Ne treba zaboraviti niti nadaleko poznate Esplanadine štrukle zapečene s vrhnjem.

Ljubitelji ribe potom mogu odabrati iverak iz Sjevernog mora s hrskavom mladom mrkvom iz pećnice, i podatni ragu od jadranske hobotnice s njokima od crnih maslina, te na posteljici od pastrnjakovog pirea.

Preferirate li za glavno jelo konkretan komad mesa, odlučite se za slastan biftek te poslužen s haggis kroketima i mrkvama poširanima u narančinom soku. Na raspolaganju vam je i janjeći kotlet s roštilja uz pečene rajčice, sotirani krumpir i bearnaise umak ili lagano dimljeni svinjski kotlet sljubljen s pireom od jabuka i celera. Le Bistro Esplanade tijekom cijelog tjedna nudi i Menu de jour – poseban jelovnik od tri slijeda po cijeni od 140 kuna, koji uključuje i čašu vina te čaj ili kavu.

Dakako, tu je i gastronomska klasika – sve od bečkog odreska do niza tjestenina, slanih pita, rižota, kao i bogat izbor priloga. Na respektabilnoj vinskoj karti , pak, nalazi se dvadesetak vrhunskih bijelih i crvenih vina iz Hrvatske i svijeta, kao i nekolicina pjenušaca i šampanjaca.

Tijekom toplijih mjeseci u godini, posjetitelji mogu uživati u šarmantnoj ljetnoj terasi, dok se u hladnije vrijeme preporučuje boravak pod zagrijanim staklenim krovom restorana koji je uređen decentnim motivima s ciljem stvaranja jednostavne elegancije. Toploj i ugodnoj atmosferi restorana, koji odiše pariškim chicom, pridonosi i ljubazno te educirano osoblje, koje će riješiti sve vaše gastronomske dileme i prilagoditi se svim vašim željama.

WISH PREPORUKA:

Ručak ili večeru u Le Bistro Esplanade obavezno završite vrhunskim desertima trostruke državne prvakinje u slastičarstvu – Mirjane Kozline. Redakcija Wisha oduševila se  čokoladnim tortinom – kolač nalik na sufle – s kuglicom sladoleda od vanilije koji se topi u ustima.

KORISNE INFORMACIJE

RESTORAN: LE BISTRO ESPLANADA
LOKACIJA: Zagreb (Mihanovićeva 1)
RADNO VRIJEME: ponedjeljak-nedjelja od 8.30 h do 23 h
KARTICE: DA (Visa, Mastercard, Diners, American Express)
KAPACITET: stotinjak gostiju s ljetnom terasom
REZERVACIJA: preporučuje se
KONTAKT:tel. (01) 4566666

UZ DOPUŠTENJE RESTORANA LE BISTRO ESPLANADE (sve fotografije)