Ljeto u MSU

Najbolje od hrvatskog rocka, hvaljeni filmovi sezone, uzbudljiva izložba neoavangardne umjetnosti – u novoj sezoni vrućeg Ljeta u MSU!

Već treću godinu LJETO U MSU donosi sjajan multimedijalni program: vrhunsku glazbu, film i umjetnost – sve na jednom mjestu! Na najljepšem otvorenom prostoru za svirke u Zagrebu Ljeto ove godine počinje 16. 6. besplatnim koncertom legendarnog poljskog sastava KORMORANY!

Krov će već iduće subote, 25.6. zagrijati sjajni PAVEL do usijanja će ga 2.7. dovesti legendarni PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS uvijek beskompromisni LET 3 tu su 9. 7. 16.7. rezervirajte za nastup splitskih genijalaca iz TBF-a i, na samom kraju, 23. 7. na krovu neponovljivi – PSIHOMODO POP!

Sretni smo i počašćeni što smo ove godine pozvani da budemo dio koncertne priče u MSU. Dobar glas bije te događaje pa se stoga jako veselimo zabijanju TBF-ove zastavice na binu još jednog koncertnog prostora u Zagrebu. Zagrebačkoj publici, koja nas dugi niz godina prima s ljubavlju, jamčimo odličnu zabavu uz svirku do jaja i pozitivan stav! Dobrodošli svi, vidimo se u MSU! – tako vas poziva Mladen iz TBF-a

Uz šest koncerata sve od reda sjajnih bendova Muzej suvremene umjetnosti u svom art-kinu Metropolis, u klimatiziranoj dvorani Gorgona, prikazivat će svake subote, od 18 i 20 sati po jedan film koji ćete pamtiti.

Subota, 25.6.
SAVRŠENI DAN (A Perfect Day), humorna drama, Španjolska, 106′, r. Fernando León de Aranoa, ul. Benicio Del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko, Mélanie Thierry
Distributer: Editus
U malom bosanskom selu bunar biva zagađen. Troje junaka članova organizacije „Liječnici bez granica“ dolaze u selo u nadi da će riješiti problem i spasiti jedini izvor vode za lokalno stanovništvo…

Napomena: broj sjedala u dvorani Gorgona je ograničen i sjedala nisu numerirana. Molimo posjetitelje da prilikom dolaska na projekcije filma u 18 i 20 sati zauzmu prvo slobodno mjesto u dvorani.

U cijenu ulaznice za koncert i film iz ciklusa Best of Metropolis, Ljeto u MSU uključuje još i posjet uzbudljivoj međunarodnoj izložbi DIVLJI ZAPAD. NEOAVANGARDA IZ WROCLAWA.

Izložba wroclawske avangarde najvažnija je međunarodna izložba suvremene umjetnosti u MSU u 2016, i na jedinstven način Hrvatskoj, ali i široj regiji, predstavlja do sad nepoznatu dinamičnu kulturnu povijest Europske prijestolnice kulture 2016. Wrocław (njem. Breslau), grad je u takozvanim „vraćenim teritorijima”, u Donjoj Šleskoj koja je Poljskoj pripojena nakon završetka Drugog svjetskog rata. Prije rata, grad je imao skoro milijun stanovnika, ali desetljećima se nije mogao oporaviti od razaranja prouzročenih borbama za utvrdu Breslau, što je bila jedna od najvećih bitaka Drugog svjetskog rata u Europi. Na tim fascinantnim „divljim poljima” smještenim na rubnim područjima komunističke zemlje, na mjestu gdje se dodiruju razne kulture i zbivaju migracije, wrocławski su umjetnici, u duhu slobode i neovisnosti, stvorili svoj originalan mikrokozmos. Beskompromisno su eksperimentirali i surađivali s umjetnicima s obje strane Željezne zavjese.

Izvor: Muzej suvremene umjetnosti