Međunarodna konferencija Future GREEN Business

S ciljem otvaranja šire rasprave na temu podizanja svijesti o održivosti gospodarstva i društva te poticanje klimatske akcije za koju su predviđena i financijska sredstva iz različitih izvora, Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA), zajedno s partnerima CorpStage iz Singapura, Europskom komisijom – Ured u RH te uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH i Američke gospodarske komore u RH (AmCham), u sklopu inicijative Future Green Business organizira Međunarodnu Konferenciju pod nazivom „Future GREEN Business“ – Zašto financirati klimatsku akciju i koja je uloga ESG-a“.

Ovogodišnja međunarodna konferencija posvećena je poslovnom i financijskom sektoru s naglaskom na izvorima financiranja klimatske akcije, kako bi dala odgovore na pitanja koji su razlozi za financiranje klimatske akcije te koji su sve izvori novčanih sredstava za financiranje projekata vezanih uz klimatske promjene.

Posebno će se objasniti uloga ESG-a u kontekstu klimatske akcije te zašto je cjelokupnom poslovnom i financijskom sektoru prioritet što brža integracija ESG kriterija.

Imajući u vidu značaj te tematike, izuzetna nam je čast predstaviti ovogodišnjeg Keynote govornika Konferencije, gosp. Javier Manzanares Allen, supredsjedatelj je ClimateCoin-a.
Također je bio i dugogodišnji izvršni direktor Green Climate Fund-a iz Južne Koreje.

GCF najveći je svjetski financijski klimatski fond te jedinstvena globalna platforma za odgovor na klimatske promjene, ulaganjem u razvoj s niskim emisijama i razvoj otporan na klimatske promjene. Uspostavile su ga 194 vlade svijeta 2010. g. kako bi ograničile ili smanjile emisije stakleničkih plinova u zemljama u razvoju te kako bi se ranjivim društvima financijski pomoglo da se prilagode neizbježnim utjecajima klimatskih promjena.

Želja nam je za zajedničkim stolom okupiti poslovnu zajednicu, financijski sektor, predstavnike Vlade i ostale zainteresirane pojedince s ciljem podizanja svijesti o uspostavi dugoročno održivog gospodarstva RH usvajanjem postavljenih okolišnih, socijalnih i upravljačkih kriterija (ESG) te razjašnjavanju relevantnih razloga i načina za financiranje klimatske akcije.

Osim toga, u suradnji s partnerima CorpStage, Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA) je proveo predselekcijski izbor za apliciranje na ESG World Summit & GRIT Awards (14.06.-16.06.2023.).

Partneri i pokrovitelji konferencije

Bangkok) te će upravo na ovoj konferenciji biti javno proglašenje pobjednika ( jedne banke i jedne kompanije) koje su ostvarile pravo na prijavu za osvajanje međunarodno priznate nagrade u području ESG-a.
Osim govora Keynota u sklopu konferencije predviđena su obraćanja ključnih predstavnika izvršne vlasti i ostalih ̌visokih uzvanika, te predstavljanje novog partnerstva IICA – CorpStage.

CorpStage iz Singapura je ESG ekosustavna platforma koja omogućuje velikim i malim poduzećima i bankama
usvajanje održivosti, upravljanje i usklađenost te izvješćivanje o ESG kriterijima, povezivanje s dionicima i izgradnju reputacije kod investitora i kupaca te će djelovanje istog predstaviti njegova osnivačica gđa. dr. Nisha Kohli iz Singapura.

Međunarodnu konferenciju „Future GREEN Business“ će u ime Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti(IICA) otvoriti gđa. Marija Pujo Tadić

OVDJE kroz intervju s Marijom Pujo Tadić saznajte više o njenom angažmanu i djeLovanju po pitanju klimatskih aktivnosti

ESPLANADA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA ZA KLIMATSKE AKTIVNOSTI

Svoj dolazak na konferenciju potvrdio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) gosp. Luka Balen, koji će prisustvovati u dvostrukoj ulozi te kao izaslanik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH pozdraviti skup, a uzvanicima će se također u ime Vlade RH obratiti gosp. Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik ureda Vlade.

Osim toga, održat će se i panel rasprava pod temom „Zašto financirati klimatsku akciju i koja je uloga ESG-a“ na kojem će sudjelovati Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e; Marija Hrebac, direktorica Hrvatske agencije za osiguranje depozita (HAOD); Tamara Perko, direktorica Hrvatske Udruge Banaka (HUB); Mirko Budiša, zamjenik direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU); Marija Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA) i veleposlanica EU Climate Pact-a, uz moderiranje od strane gđe. Vali Marszalek, predsjednice Upravnog odbora UN Global Compact Hrvatska.

„Uključivanje poslovnog i financijskog sektora u „Klimatsku akciju“ predstavlja neminovnost jer zelena tranzicija i izgradnja održivog gospodarstva više nemaju alternativu. Financiranje klimatske akcije prelazi u nužnost jer samo tako možemo postići zacrtane ciljeve, a ESG kao alat služi upravo bržoj transformaciji društva.

Edukacije na globalnoj i nacionalnoj razini svakako su jedan od alata koji će u tome pomoći da bi se ESG kriteriji mogli što prije integrirati.

Poslovnom sektoru stoje na raspolaganju veliki izvori financijskih sredstava za transformaciju pa smatramo neophodnim da im se u tome i pomogne te ih se uputi na prave adrese, jer će integriranje ESG kriterija doprinijeti transparentnom i etičnom poslovanju u najširem smislu i u svim segmentima poslovanja kompanije.

Mijenjajući način poslovanja mijenjamo i društvo u kojem živimo i poslujemo, kao i njegove vrijednosti, pri čemu očuvanje okoliša i klime mora biti visoko na ljestvici prioriteta da bismo svi zajedno opstali” – izjavila je Marija Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti (IICA).

Više o Konferenciji pročitajte OVDJE
Više o ESG Summit & GRIT Awards, pročitajte OVDJE

Facebook Like Button