Melanija Trump od djevojčice iz Sevnice do Prve dame Amerike

Dok se još kao djevojčica igrala na ulicama Sevnice, mjestašca na jugoistoku Slovenije, mala Melanija nije mogla ni sanjati da će jednoga dana seoske puteve zamijeniti Bijelom kućom. Na tridesetak kilometara od hrvatske granice, u lokalnom sevničkom kafiću Central, pobjeda republikanskog kandidata Donalda Trumpa slavila se do ranih jutarnjih sati, a Slovenci ne skrivaju oduševljenje što imaju svoju Prvu damu. Na obližnjem trgu uz amblem grada ponosno stoji i golema američka zastava. Fotografiraju je novinari iz cijelog svijeta koji su došli prenijeti djelić ugođaja iz Melanijinog rodnog mjesta, a očekuje se da će Sevnica vrlo brzo naći zasluženo mjesto na karti svijeta.

sevnica

Supruga njujorškog poduzetnika Donalda Trumpa, Melania Knauss rodila se 1970. kao Melanija Knavs, prema riječima mještana kao dijete prodavača automobilskih dijelova i krojačice u tvornici. U američku javnost je lansirana nešto drukčija verzija, prema kojoj je odrasla u obitelji menadžera automobilske kompanije i vješte dizajnerice. Zadnjeg posjeta Sloveniji, Melanijini prijatelji iz djetinjstva prisjećaju se 2002., kad je s Donaldom posjetila Bled, kako bi u idiličnom kraju roditeljima predstavila budućeg supruga. Neki tvrde kako ih je zaboravila te kako se srami svojeg podrijetla, no s veseljem očekuju da idilična Sevnica od malenog mjestašca postane turistički biser. Nadaju se kako će Prva dama prihvatiti njihov poziv i posjetiti rodni kraj. Drugi se pak s nostalgijom prisjećaju mlade djevojke koja se oduvijek izdvajala istančanim modnim stilom. Zahvalni su i na znaku pažnje kojim je proslavila rođenje ‘malenog Trumpa’. Nakon što se rodio Barron, mlada Slovenka je kupila ambulantno vozilo koje je darovala mjesnom domu zdravlja.

donald-trump-melania

Prema američkim izvorima, gospođa Trump se od malih nogu bavi modom. Navodno je već s pet godina pozirala fotografima, ali službeno je sa 16 godina započela karijeru modela. U Ljubljani je diplomirala dizajn i arhitekturu, premda se to često dovodilo u pitanje jer dokaza o njenoj diplomi – nema. Priča se i da je njezin otac bio član komunističke partije, ali glasnogovornica Trumpove kampanje pobija tu činjenicu. Tijekom studija, Melanija je krasila naslovnice prestižnih modnih magazina: Vogue, Elle, Harper’s Bazaar, In Style, New York magazine, Vanity Fair… samo su neki od brojnih. Traperice koje su joj bile omiljene u srednjoj školi, bivša manekenka zamijenila je sofisticiranim modnim kombinacijama. Među brojnim kreacijama s potpisom, omiljene su joj i one srpske dizajnerice s londonskom adresom – Roksande Ilinčić koje nosi i slavna Kate Middleton. Melanijini sugrađani s veseljem iščekuju nove modne, ali i poslovne uspjehe kojima će osim Amerike, predstaviti i Sevnicu.

sevnica-1

Autor: Wish.hr

Facebook Like Button