Miniserija Španjolska princeza

Treći dio televizijske miniserije Španjolska princeza donosi uzbudljivu priču o ljubavi, smrti, osveti, izdaji i moći u čijem je središtu Katarina Aragonska.

Uronite u svijet intriga i raskošnih kostima na dvoru kraljevske dinastije Tudor samo na programu Epic Drama. Vraćamo se svijetu intriga te dojmljivih i raskošnih kostima na dvoru kraljevske dinastije Tudor.

spanjolska-princeza-1

Seriju Španjolska princeza premijerno prikazujemo na programu Epic Drama u srijedu, 27. listopada, u 21:00 sat. Riječ je o trećem dijelu miniserije temeljene na povijesnim djelima književnice Philippe Gregory, a bavi se ženama koje su stajale iza moćnih muškaraca engleske monarhije od 1464. do 1530-ih godina.

U osam raskošnih epizoda u središtu pozornosti napokon je prelijepa Katarina Aragonska (nakon što je njezinu priču kroz povijest zasjenio njezin zloglasni brak s kraljem Henrikom VIII.). Najnovija princeza bori se za svoje zasluženo mjesto na tronu.

spanjolska-princeza-2

Smjeloj mladoj španjolskoj princezi Katarini Aragonskoj (Charlotte Hope) od djetinjstva obećavaju da će se uspeti na engleski tron. Njezina je sudbina povezati dvije države i zaštititi svoju domovinu. Katarina dolazi u Englesku kao mlada djevojka pripremiti se za udaju za princa Arthura, nasljednika engleskog trona, u dogovorenom braku koji bi trebao sklopiti savezništvo između ugroženog kraljevstva i njezine rodne Španjolske.

U sivu, kišovitu Englesku pristiže sa svojom veličanstvenom i šarolikom pratnjom, među kojom su i njezine dvorske dame Lina (Stephanie Levi-John) – pripadnica španjolskog plemstva afričko-iberijskog podrijetla – i simpatična i slobodoumna Rosa (Nadia Parkes).

spanjolska-princeza-3

Nakon što njezin suprug princ Arthur (Angus Imrie) iznenada premine, čini se da je Katarina ostala bez trona, no smišlja odvažan plan te se okreće novom nasljedniku, karizmatičnom i tvrdoglavom princu Harryju (Ruairi O’Connor), koji će jednog dana vladati kao kralj Henrik VIII.

Uzbudljiva je to priča o ljubavi, smrti, osveti, izdaji i moći. A ako vas to ne osvoji, brojni očaravajući i detaljno izrađeni kostimi i šeširi zasigurno hoće! Premijeru serije Španjolska princeza pogledajte na programu Epic Drama u srijedu, 27. listopada, u 21:00 sat.

Uz dopuštenje: Grayling (sve fotografije)

Facebook Like Button