Mjesec stripa u francuskom institutu, Izlozba “Alix Senator”

Nakon izložbe Lucky Lukea u sklopu festivala stripa Crtani romani šou, Francuski institut u Hrvatskoj, u suradnji s hrvatskim nakladnikom Bookglobe, ima zadovoljstvo ugostititi izložbu posvećenu vrlo popularnom stripu „Alix senator“ povodom objavljivanja hrvatskog izdanja tomova 3 („Urota grabljivica“) i 4 („Demoni Sparte“).

Izložba, koju možete pogledati od 15. do 27. svibnja u Francuskom institutu, kroz 30 strip tabli (format 50 x 65 cm) uvodi nas u grafički svijet ovog pustolovno-povijesnog francuskog serijala (naklada Casterman).

Ovaj strip, koji su osmislili Valérie Mangin i Thierry Démarez, prikazuje život senatora Alixa za vrijeme vladavine cara Augusta u 12. godini prije Krista u Rimu. Tijekom teškog razdoblja oporavka od stogodišnjeg građanskog rata,

junak je stalno podvojen između nužnosti da zaštiti svoju obitelj i svojih starih pustolovnih navika koje mogu ugroziti njegov život i živote onih koje voli.

Table će biti predstavljene bez teksta… Možete slobodno zamisliti dijaloge prije nego što uronite u čitanje ovog uzbudljivog stripa koji će biti dostupan u Francuskom institutu! U okviru ovog događanja, zadovoljstvo nam je i pozvati vas da sudjelujete u kvizu koji će se održati u srijedu 23. svibnja 2018. u 17 sati u Francuskom institutu, Preradovićeva 5.

Sudjelovanje je besplatno, a pobjednici će osvojiti stripove!

Uz dopuštenje: Francuski institut u Hrvatskoj (sve fotografije)