Haljine, jakne, majice i kaputići koji će nas osvojiti

Modna kolekcija za predstojeće proljeće i ljeto, nadahnuta mitologijom i jakim ženama.

max-mara-1

Max Mara iznimno cijeni klasične priče, epopeje, mitove i legende koji oplemenjuju i osvjetljavaju ljudska iskustva. I te priče se nikada ne mijenjaju, ali svako doba iz njih izvuče nove, vlastite lekcije. Upravo sada, klasična antologija je ponovno ispisana, iz ženske perspektive.

max-mara-2

Emily Wilson je prva žena koja je na engleski prepjevala Odiseju raskrinkavši tako brojne macho-centrične iskrivljene prijevode.

Penelopijada Margaret Atwood razotkriva pragmatičnu, pametnu i strpljivu stranu jedne obiteljske priče, dok je Madeline Miller ulogu Kirke kao zle čarobnice preradila u rolu briljantne žene koja se usuđuje misliti vlastitom glavom.

Amfitrita je bila velika unuka božice Gee i kraljica svih oceana prije nego što ju je ratnik Posejdon prijevarom svrgnuo s vlasti.

max-mara-3

Sada, nakon vječnosti provedene u tami, Max Mara vraća Amfitriti prijestolje. Također, poseže i u vlastitu povijest! Kraljica dizajna Anne-Marie Beretta i kreativni duh brenda u 80-ima bila je fascinirana moćnom simbolikom klasičnog svijeta.

U arhivi kompanije pohranjene siluete podstavljenih ramena, asimetrične draperije, dugmad i stilizirani detalji prekrojeni su i prilagođeni suvremenoj priči.

max-mara-4

U mediteranskim tonovima maslinaste, duboke plave i čiste bijele, Max Mara zamišlja modernu Amazonku kao ponosnu i neustrašivu.

Uz Atalanta torbu, majicu na jedno rame, suknju koja se vezuje konopom oko struka i neustrašiv pogled kroz Briseis sunčane naočale, suvremena ratnica spremna je za avanturu kroz pustinje i olujne oceane ili, jednostavno, za put do ureda.

max-mara-5

max-mara-6

Uz dopuštenje: Drimia (sve fotografiej)