Nagrađivani film Uboga stvorenja stiže u kina  – pogledajte najavni trailer

Film oskarovke Emme Stone, Uboga stvorenja, koji je osvojio čak dvije nagrade Zlatni globus stiže u kina 18. siječnja 2024., a donosimo vam nešto više o sadržaju, glumcima i zanimljivoj priči koja je osvojila brojnu publiku i kritičare.

OVDJE saznajte više i o filmu koji je upravo u kinima:
Budite spremni za nepredvidivu akciju i uzbuđenje u filmu Pčelar

uboga stvorenja film glumica emma stone

FILM UBOGA STVORENJA
Film UBOGA STVORENJA (Poor Things) na nedavnoj je dodjeli osvojio čak dvije nagrade Zlatni globus®, onu najvažniju – za najbolji film u kategoriji komedija ili mjuzikl te za najbolju glumicu koju je osvojila nevjerojatna glumica Emma Stone.

Od redatelja Yorgosa Lanthimosa i producentice Emme Stone dolazi priča o fantastičnom razvoju Belle Baxter (Stone), mlade žene koju je oživio genijalni i nekonvencionalni znanstvenik dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).

emma stone glumica uboga stvorenja film 2024

Pod Baxterovom zaštitom, Bella je željna učenja. Gladna svjetskih iskustava koje joj nedostaju, Bella odlazi s Duncanom Wedderburnom (Mark Ruffalo), lukavim i razuzdanim odvjetnikom, na uzbudljivu avanturu preko kontinenata. Oslobođena predrasuda svoga doba, Bella slobodno i besramno razvija svoj smisao u životu te počinje borbu za ravnopravnost.

glumica emma stone film uboga stvorenja 2024

Osvrt glavne glumice Emme Stone

Emma Stone prvi put je čula za „Uboga stvorenja“ nakon razgovora s Lanthimosom tijekom njihove zajedničke produkcije filma “The Favourite”. “Ono što mi je Yorgos objašnjavao bilo je tako jedinstveno i odmah je bilo nadahnjujuće kao žena: zamisliti svijet u kojem tvoj um nije uvjetovan odrastanjem i učenjem da budeš naučen ponašati se na određeni način”, rekla je Emma Stone.

glumac Mark Ruffalo uboga stvorenja film

O ulozi Belle Baxter, ona kaže: “Bila sam tako uzbuđena i uplašena iz svih pravih razloga. Bella nema srama ili traume, niti čak prošlu priču. Nije odgojena u društvu koje nameće ograničenja ženama. To može biti izuzetno oslobađajuće, i za nešto poput ovoga stvarno ne možete napraviti istraživanje. Bella crpi inspiraciju i snagu iz muškaraca koje susreće, žena koje susreće, okoline u kojoj se nalazi, onoga što jede. Ona je poput spužve.”

film zlatni globus uboga stvorenja

Osim Emme Stone kao Belle Baxter koja će nakon Zlatnih globusa definitivno biti jedna od glavnih kandidatkinja za najbolju glumicu na nadolazećim Oscarima, u „Ubogim stvorenjima“ u vodećim ulogama su i Mark Ruffalo kao razvratni odvjetnik Duncan te Willem Dafoe. U ostalim ulogama su Ramy Youssef, Kathryn Hunter, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Suzy Bemba.

film uboga stvorenja kino kina 2024

Film „Uboga stvorenja“ je temeljen na upečatljivom i kompleksnom romanu Alasdaira Graya koji na jedinstven način ostvaruje ljudske i ljubavne veze, a pogotovo one seksualne, a koliko to sve neobično i spektakularno može izgledati na velikom platnu, možete provjeriti od 18. siječnja kada „Uboga stvorenja“ u distribuciji Blitza stižu u domaća kina.

Do tada, uživajte u traileru filma:

uboga stvorenja film kino

FILM UBOGA STVORENJA u kina dolazi 18. siječnja 2024., a distributer filma je Blitz Film & Video Distribution.

Facebook Like Button