Najbolja avio kompanija u Europi

Turska avio kompanija Turkis Airlines osvojila je dvije godine za redom, 2012. i 2013., nagradu Sky Trax za najbolju avio kompaniju u Europi.

Turska avio kompanija Turkis Airlines osvojivši dvije godine za redom, u 2012. i u 2013. godini, nagradu Sky Trax za najbolju avio kompaniju u Europi, osigurala si je najznačajnije mjesto što se tiče kvalitete i udobnosti letova koji sada pokrivaju 105 zemalja diljem svijeta što uključuje 202 internacionalne destinacije i 246 destinacija u svijetu, iznesao nam je u svom izlaganju član Upravnog odbora i Izvršnog odbora, CEO Temel Kotil. Istambul se nalazi na bitnoj točki i sjecištu između Evrope, Bliskog i Dalekog istoka, Azije, Afrike i Amerike te na taj način zauzima superioran položaj zbog svog zemljiopisnog položaja što ovoj komapniji omogućava odličnu poziciju na tržištu među ostalim avio kompanijama. Tome treba dodati cjenovno izuzetno povoljne letove i veliku brigu oko uređenja samog prostora unutar aviona te brigu oko savršen hrane na svim letovima. Sve nabrojano ovoj kompaniji omogućava konstantan rast u zaradi iz godine u godinu. Planovi Turkish Airlinesa svakako je povećanje kapaciteta kako letova tako i otvaranja destinacija u svijetu, ali je naročito za istaknuti da se planira još više povećati veze između ostaka svijeta i Afrike gdje već sada Turkish Airlines pokriva 23 zemlje tog kontinenta.

Nazif Cengiz Deniz

Nazif Cengiz Deniz

Kompanija takve vrste izuteno se brine ne samo o udobnosti leta i savršeno ljubaznog osoblja već su otišli i korak dalje te uveli „Flying Chef“ koji osobno leti na određenim letovima i priprema hranu za putnike i to vrhunske kvalitete i okusa prema posebno pripremljenim receptima. Ova avio kompanija samim time diči se i najboljom hranom na svijetu u business classi. Za savršene obroke, kako u business class tako i u economy class, omogućava čudesno snažna po kapacitetima na svim razinama, sestrinjska tvrtka Turkis Airlinesa DO&CO. Ta tvrtka zadužena za catering ima izuzetno sofisticiran koncept opskrbe za niz avio kompanija u svijetu.

Kada je u pitanju sigurnost putnika Turkish Airlinesa posebno je pozornost posvećena obuci osoblja u za to izgrađenom centru koji obučava stjuardese, pilote i ostalo osoblje za sve vrste letova i situacija kada se dogodi nezgoda ili slučaj nesreće. Ništa se ne prpepušta slučaju pa je tako i osoblje kompletno odjeveno kao u jednoj možebitnoj realnoj situaciji u vrijeme predavnja i praktičnog dijela nastave. Veličina centra je fascinantna, a pokriveni su baš svi detalji obuke koja osoblje dovodi u u poziciju eventualne situacije u kojoj će moći reagirati na najbolji mogući način.

letacko-osoblje

Posebna specijalnost odnosi se na simulatore koji služe budućim pilotima u obuci za letove na različitim tipovima aviona, od kojih je najnovniji simulator za avion Boeing 737-800. Simulator je razvijen na bazi najsavršenije tehnologije koja vjerno prikazuje sve uvjete letenja i na taj načim priprema letačko osoblje na sve situacije kako leta tako i svih najjednostavnijih i najtežih uvijeta pri polijetanju i slijetanju zrakoplova. Tek nakon što se savladaju svi i najsitniji detalji obuke pilot i koplot mogu se otisnuti i krenuti upravljati avionom koji njihovim putnicima mora osigurati što udobniji i sigurniji let.

simulator

Ne čudi nimalo da je ova avio kompanija zauzela visoko mjesto među najboljima, a prema strategiji i njihovim planiranjima za budućnost daljnja uzlazna putanja je osigurana.

Autor: Diana Mikloš
Turkish Airlines Inc.

Facebook Like Button