Najbolji roman Agathe Christie dobio svoju briljantnu ekranizaciju

1954., Škotska, vrijeme božićnih blagdana. Na bogatom imanju obitelji Argyll pronađeno je tijelo majke Rachel. Hladnokrvno ubojstvo, bez pogovora. Sumnje padaju na Rachelina najmlađeg posvojenog sina Jacka koji biva uhićen. No 18 mjeseci poslije čovjek imena Dr. Calgary pojavljuje se tvrdeći da ima alibi za Jacka. Kreće potraga…

nesreca-nevinih-1

Početak je to adaptacije romana Nesreća nevinih (Ordeal by Innocence) kraljice kriminalističkih priča Agathe Christie iz 1958. koji se smatra jednim od njezinih najboljih romana, a i sama spisateljica tvrdila je da je to najbolji roman koji je ikada napisala.

Sve četiri epizode briljantne detektivske miniserije snimljene ove godine možete ekskluzivno gledati od 20. srpnja na Pickbox.tv samostalnoj usluzi, a ako ste korisnik MAXtv-a ili MAXtv To Go aplikacije, dobra je vijest što svake nedjelje s početkom u 20.00 sati od 22. srpnja možete pogledati jednu epizodu ove uzbudljive serije. Pickbox TV kanal dostupan je u osnovnom paketu MAXtv usluga.

nesreca-nevinih-2

Mračne obiteljske tajne

Roman Nesreća nevinih uvodi nas u priču Rachel, imućne žene koja nažalost nikada nije mogla imati vlastitu djecu. Posvajanjem petero neželjenih mališana pokušala je od njih napraviti savršenu djecu.

No, svako od Rachelinih petero djece po odrastanju imalo je problem s činjenicom da ih je usvojila neurotična majka i poprilično bizaran otac.
Nakon Rachelina ubojstva, obitelj Argyll prisiljena je vratiti se svakodnevnom životu, dok istodobno nova saznanja o ubojici i mračne, teške obiteljske tajne izlaze na vidjelo.

nesreca-nevinih-3

Glumačka postava serije može se itekako pohvaliti nekima od najpoznatijih britanskih glumaca

Uz Billa Nighyja - Leo Argyll – koji se, nakon što mu je žena ubijena, priprema oženiti za nesnosnu, ali zanosnu, tajnicu Gwendu – Alice Eve, a poznajemo ga iz filmova poput „Pirati s Kariba“ i „Harry Potter“ franšize.

U seriji glumi i 53-godišnja Ann Who – Rachel Argyll, ne baš najbrižnija majka svojoj posvojenoj djeci.
Ann smo gledali u filmovima „Sati“ i „Četiri vjenčanja i sprovod“.

nesreca-nevinih-4

Eleanor Tomlinson – Marry Durrant, najstarija je od posvojene djece i iskreno mrzi svoju maćehu Gwendu, a Matthew Goode – Philip Durrant ušao je u obitelj Argyll oženivši se s Mary, no to nije najsretniji brak na svijetu. Christian Cooke kao Mickey Argyll zamijenio je originalnog glumca Eda Westwicka – Gossip Girl jer je Ed tada bio povezan sa seksualnim skandalom.

nesreca-nevinih-5

Sarah Phelps se adaptacijom romana Agathe Christe ujedno poigrava živcima gledatelja polako otkrivajući komadiće nevjerojatne slagalice i kockajući se našim očekivanjima.
Kuća obitelji Argyll naizgled je idilična, ali kako se djeca postupno budu prisjećala svog djetinjstva, tama će izaći na vidjelo.
Ako ste čitali knjigu, znajte da je producentica promijenila kraj priče stoga se usudite samo predvidjeti tko je ubojica posrnule „Velike majke“!

Izjave:

Sarah Phelps, scenaristica i producentica Nesreće nevinih:
„Nesreća nevinih bila je zrela za TV adaptaciju jer ima sve osobine serije koja će stvarno privući ljude. Postoji obitelj koja je apsolutno slojevita i koja posjeduje zaista strašne obiteljske tajne. U ovoj obitelji ne postoji osoba koja ne čuva neke tajne, bile one malene ili golemih razmjera koje bi mogle razoriti cijelu obitelj.“

Phelps o karakteru Rachel Argyll:
„Čitajući scenarij netko je rekao kako Rachel nije čudovište. Ni ja nikada nisam mislila o njoj kao o čudovištu, nego kao o ženi koja je bila izdana i prevarena i koja se skriva ispod savršene vanjštine. Kada sam počela raditi na seriji, mislila sam – što je ubilo Rachel, ne tko, nego što? Željela sam stvoriti ženu koja je nemoguća i koja nikada ne bi priznala da nešto nije u redu…“

Anne Chancellor (Rachel Argyll):
„Mnogo je žena radilo na seriji, uključujući direktoricu Sandru Goldbacher i producenticu Sarah Phelps. Ljudi su možda mislili kako je Agatha Christie bila sentimentalna, slatkasta i jeftina, ali serija je zapravo čista gotika s melodramom.“

Anne Chancellor o svom suprugu na ekranu (Bill Nighy):
„On je toliko ljubazan, dobar i graciozan. Jako, jako posebna osoba. Jednom prilikom kada je poprilično jako padala kiša u Škotskoj, čak mi je i posudio svoj Pradin kaput pa sam bila prestrašena da ću ga izgubiti jer inače gubim sve. Čak sam izgubila i svoj vjenčani prsten dva tjedna nakon vjenčanja, mislim čak da sam ga ostavila na setu filma Sati.

Matthew Goode o atmosferi na setu:
„Priča je veoma mračna i uznemirujuća, no riječ je o Agathi Christie, stoga i ne čudi! Ipak, katkad smo se morali razveseliti. Sreća je što glumim jednog nadasve smiješnog lika koji je u invalidskim kolicima, ljut na cijeli svijet i pod utjecajem raznih supstanci – to je bilo prezabavno utjeloviti.“

Uz dopuštenje: Pickbox (sve fotografije)

Facebook Like Button