Najskuplje dijamantne ogrlice

Neke od najskupljih dijamantnih ogrlica su prodane po enormno visokim cijenama.

1. De Beer’s Marie Antioinette dijamantna ogrlica
Cijena ove dijamantne ogrlice iznosi samo 3,7 milijuna dolara, također je među najskupljima na svijetu. Na ovoj prekrasnoj ogrlici ima više od 181 karatnih dijamanata, uključujući i 8 karatni kruškoliki bijeli dijamant kao “središte” ogrlice.

2. Heart od the ocean dijamantna ogrlica
Ogrlica “srce oceana” koju je Kate Winslett/Kate nosila u Titanic-u je napravljen od plavog cirkona u Londonu. No, kasnije zlatari se bacaju na posao kako bi napravili repliku te ogrlice, ali od pravog dijamanta. Težina mu je 170 karat a cijena 3,5 miliona dolara. Zlatar Harry Winston je također napravio repliku koristeći 15 karatni plavi dijamant. Na dodjeli Oscara ga je nosila Gloria Stuart, a njegova cijena je sitnih 20 milijuna dolara

3. Neil Lane Dijamantna ogrlica
Poznati dizajner nakita Neil Lane je tvoritelj ove prekrasne ogrlice. Jedinstvena i neponovljiva dijamantna ogrlica ima 140 karatnih kruška-oblik, jastuk-oblik i suza-oblik dijamante.

4.TIFFANY & CO. Majestic dijamantna ogrlica
Kruškolikog oblika, dijamantna ogrlica napravljena od 41,4 karat svjetluca vrlo primjetno. Cijena ove divne dijamantske ogrlice iznosi 2,5 miliona dolara. Ako je želite imati u jednom periodu svog života, preporučljivo je da odmah počnete štedjeti novac.

5. H. Sterns Venus ogrlica
Dizajner H. Stern je napravio ovu famoznu Venus ogrlicu, njezina ljepota je zapanjujuća. Cijena ogrlice je 3 milion dolara, ukrašena sa čak 110 karatnim dijamantima i 18 karatnim zlatom. Jednostavno prekrasna

6. CHOPARD Magnificent smaragdna dijamantna ogrlica
Za ovu ogrlicu će Vam trebati vrlo abnormalna količina novaca ako je želite imati. Ovu dijamantno/smaragdan ogrlicu krasi 191 karatni smaragd i 16 karatni dijamanti. Njezina fiksna/stvarna cijena nije poznata. No, pretpostavlja se da cijena iznosi minimalno 3 miliona dolara ili više, puno više.

Više o dijamantima možete pronaći na stranicama : Dijamanti

Slika: Sxc

Facebook Like Button