Negri maslinovo ulje

Stancija „ NEGRI “ Trget i Art-Gastro Galerija „ PALAZZO NEGRI “ Labin.
Stancija „ Negri “ smještena je lokaciji Brgod (Trget) na brežuljku iznad Raškog zaljeva, udaljena je 6 kilometara od Labina ( 10 km od Rapca ). Naši prvi maslinici upravo se nalaze na toj prekrasnoj lokaciji, koju možete posijetiti, uz kratko predavanje, o osnovnim pitanjima vezanih za uzgoj, sorte maslina i radovima koji se moraju obaviti da dobijemo svijetski kvalitetno maslinovo ulje, ulje koje kasnije i degustiramo u našoj Gastro galeriji u Labinu.

Art-Gastro Galerija se nalazi u našoj povijesnoj palači „ Negri “, u ulici G Martinuzzi 11, površine 90 m2, gdje možemo smjestiti 50-tak ljudi. U sklopu galerije nalazi se trgovina ekstradjevičanskog ulja NEGRI, kvalitetnog vina NEGRI, i likera NEGRI. Prostor je dodatno oplemenjen izložbenim postavom umjetničkih djela akademske umjetnice, supruge, Anesse Alagić Negri. Tako da cijelokupnu posjetu nazivamo : NEGRI – OLIVE:

Povijest, Umjetnost, Doživljaj.
Naše ulje dobiveno hladnim postupkom prerade, pri punjenju ima visoki stupanj prirodnih antioksidansa koji jamče zdravu prehranu i ljekoviti učinak. Selektirane sorte, daju ulju veličanstvenu zelenu boju, ujednačene gorčine i pikantnosti s okusom na gorki badem i timjan, te osebujnog mirisa i okusa po plodu masline, jabuke i trave. Upravo taj profinjeni miris i okus najbolja je podloga mediteranskoj kuhinji, a to potvrđuju i visoke nagrade i priznanja na izložbama poput prezentacije na OLEA–u udruge maslinara Županije Istarske, NOĆNJAK–u centralnoj manifestaciji maslinovog ulja Hrvatske, AIPO – Italija, Zadar, Vodnjan, Krasica…., stručnih časopisa; MASLINA, AKADEMIJA VINA itd., kao i dugogodišnje uvrštenje u vodič najkvalitetnijih ekstra djevičanskih ulja svijeta FLOS OLEI ( naše ulje je među 6 najbolje ocijenjenih maslinovih ulja iz Hrvatske ). Dobitnici smo nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencije ( UHPA ) za najbolju kušaonicu u 2015. godini.

Fotografije: Julio Frangen

Facebook Like Button