Nova godina samo što nije, a mi smo za vas otkrili gdje se krije najbolji doček na obali

Odgovor na vaše pitanje ‘’kamo za Novu’’ krije se u tri riječi. Hotel Rixos Premium Dubrovnik.

U predivnom interijeru Rixos Premium Dubrovnik hotela čeka vas bogati program za ove hladne dane, a svoj će vrhunac dosegnuti na Silvestrovo koncertom Dine Merlina. Važno je napomenuti da je hotel Rixos Premium jedini hotel s organiziranim dočekom u Dubrovniku.

loby rixos hotel dubrovnik

No, ovaj hotel puno je više od samo novogodišnje destinacije. Bogati izbor aktivnosti unutar samog hotela je ono što će definitivno biti veliki plus za jutro i dan nakon lude proslave.

Vaše opuštanje započinje već prvim obrokom u danu koji je za vas osiguran u predivnom Turquoise restoranu hotela

Doručak funkcionira po principu buffet-a, a odluka pri odabiru možda i neće biti laka, :) jer je izbor i više nego raznolik i bogat. Treba spomenuti da će vas već pri samom ulazu u restoran dočekat privlačani detox, svježe cijeđeni sokovi, a obavezno si osigurajte jedan jedan od njih. Oduševljenje neće izostati.

dorucak premium rixos hotel dubrovnik

Nadalje, izbor je ne vama. Toplo pripremljene palačinke i omleti su glavne zvijezde doručka, a kao dokaz tome red je strpljivih gostiju koji čekaju na svoj mirisni i slasni doručak iz tave. Ako niste osoba od čekanja, bez brige. Na vas čekaju svježe pripremljeni kroasani, peciva, žitarice, voćne i povrtne salate.

Doručak je ovdje idealan spoj francuske i turske kuhinje, ali prije svega u ovom hotelskom restoranu doručak je jedan zagarantirani jutarnji užitak.

Ručak i večera, iako posluženi po istom principu buffet-a, sasvim su druga priča

Za uživanje u ova dva obroka, morate biti spremi na jedno malo putovanje oko svijeta.
Prva postaja, naravno je naš Dubrovnik. Ovdje je za vas ne meniju osigurana netom ulovljena jadranska riba pripremljena na bezbroj načina. Od škartoca do gradela.

Druga postaja nam je Turska. Zemlja iz koje hotel i potječe. U restoranu hotela Rixos možete imati priliku uživati u tradicionalnim turskim okusima i njihovoj specifičnoj, ali svijetom poznatoj kuhinji.

desert rixos kuhinja

Put nas potom vodi u Aziju, ponajviše na otočne zemlje Azije poput Filipina i Japana. Jelovnik ovih prostora baziran je također na ribi, ali načinom pripreme potpuno suprotan od onoga što smo isprobali na prvoj postaji.
Mali twist je u tome što je riba ovdje većinom u sirovom obliku. No, budite bez brige. U sigurnim ste rukama vrhunskih chefova koji i sami potječu s tih prostora.

Naše malo svjetsko gastronomsko putovanje završava u SAD-u. Kao predstavnike ove zemlje na tanjru vam se mogu naći janjeća rebarca i stake.
Umami koji koji dolazi na kraju svega rezultat je spoja svježih namirnica, fuzije okusa i kreativnosti vrhunskih chefova.

Naravno, Rixos Premium Dubrovnik misli na sve te vam tako nudi širok izbor sjajnih bijelih, crnih i rose vina koji su dakako idealni suputnici u nekom od kulinarskih užitaka ove kuhinje.

specijaliteti vino rixos hotel dubrovnik

Poslije svakog obroka preporučuje se odmor, a u ovome hotelu male oaze odmora nalaze se na svakom koraku

Ako je vaš idealan odmor u udobnoj fotelji dok gledate kako valovi zapljuskuju stijene, tu je za vas prostor lobby-a i velika terasa koja pruža pogled na prekrasan otok Lokrum.

soba s pogledom na more dubrovnik

Preferirate li odmor u spa centru, ne morate ići daleko. Svega nekoliko katova ispod pronaći će te wellness i relaxing zonu. Ovaj skriveni kutak hotela pružit će vam sve potrebno za maksimalno opuštanje. Saune, kupke, bazeni, slana soba i brojni tretmani koje njihovo stručno osoblje preporučuje dovesti će vas u potpuno zen stanje uma, a zasigurno i tjela.

slana soba rixos hotel

Dok boravite u predivno uređenom i komfornom spa centru ne zaboravite poslužiti se s preko 70 vrsta čajeva koji je poslužen u tradicionalnim japanskim čajnicima i šalicama.

interijer rixos hotel dubrovnik

Na svakom koraku dodir s prirodom

Hotel Premium Rixos s opravdanjem nosi takav naziv, a između svega što pruža upečatljiv je pažljiv odabir materijala pri uređenju, koji odišu održivošću i dodiru s prirodnim elementima.

hotel premium rixos ekologija

Iznenađujuće lijepo ukomponirana su stabla u samom hotelu, a namještaj naprosto poziva na razgledavanje i dodir s njegovim površinama.

superior_room rixos hotel s dopuštenjem foto
Foto hotel premium Rixos Dubrovnik arhiva

Želite ići na odmor sa svojim psom? U Premium Rixos hotelu to se podrazumijeva

Znate li da su u ovom hotelu vaši ljubimci također viđeni gosti. Osim u nekoj od predivno uređenih i komfornih soba u kojoj ćete boraviti, s njima možete uživati i u šetnji po plaži ispred hotela tik uz more ili ih možete odvesti u šetnju putem kojim vodi pitoreskna šetnica od hotela do starih gradskih zidina i ulaza u stari grad Dubrovnik.

rixos premium hotel dubrovnik ppogled

Dakle, odlazak na novogodišnju proslavu u hotel Rixos Premium Dubrovnik bit će kao odlazak na prvi spoj, ali svaki povratak u ovaj hotel bit će kao povratak u topli zagrljaj voljene osobe. Upravo je to ono što se osjeća za vrijeme boravka u ovom dubrovačkom hotelu. Toplina i pripadnost ovom mjestu, baš u tom trenutku….

interijer s vazama loby rixos hotel

Tekst: Nika Horvat

Facebook Like Button