Novogodišnji Koncert Bečke Filharmonije

Tradicionalno se svakog 1. siječnja Bečka filharmonija predstavlja s koncertom klasične glazbe, najpopularnijim i istovremeno nostalgičnim repertoarom poznate obitelji Johann Straussa i njegovih suvremenika. Koncert nije užitak samo za posjetitelje poznate Bečke Musikverein dvorane, već i za gledatelje pred televizijskim ekranima, jer se koncert uživo emitira u više od 90 zemalja širom svijeta.

Novogodišnji koncert ima svoje korijene u najtamnijem vremenu austrijske povijesti, ali njegov ugled u posljednjih nekoliko desetljeća raste iz godine u godinu, a za to je zaslužan entuzijazam i kreativna energija glazbe Strauss dinastije i njihovih suvremenika. Glazba laganog i živahnog, a ipak suptilng, pronicljivog karaktera, 1. siječnja svake godine donosi radost i sreću milijunima ljudi širom svijeta.

Želja Bečke filharmonije je, osim izvođenja glazbenih remek-djela, da nastupaju kao glazbeni ambasadori Austrije, i pošalju ljudima diljem svijeta novogodišnji pozdrav u duhu nade, prijateljstva i mira.

Ulaznice nisu u redovnoj prodaji.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially

Facebook Like Button