Obojite život u ružičasto uz ljupki Rosé Premium 2022

Saznajte i vi zašto je Rosé Premium 2022. vinarije Belje osvojio zlato i najsuptilnija nepca vinskih stručnjaka na Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wine Session 2023., među konkurencijom između čak 1150 rose vina sa svih kontinenata i to na najvećem specijaliziranom natjecanju za ružičasta vina na svijetu.

rose vino belje zlatna medalja

Vino Rosé Premium 2022. prepoznat ćete po atraktivnoj burgundskoj boci koju krasi i ljupka ružičasto zlatna etiketa, a prozirnost stakla omogućava zavodljivoj boji lososa i nježnih ružičastih vrtnih ruža zavođenje svojom izgledom već na prvi pogled.

Neodoljivo osvježenje dolazi u svakoj kapi Rosé Premium 2022. vina kupaže Cabernet sauvignona i Pinota crnog sorti koja mu uz predivnu i šarmantnu boju daje i specifičan mineralni karakter jedinstven za baranjski terroir vinarije Belje.

Splet laganih voćnih i herbalnih aroma, ponajviše maline i nara, daju posebno slojevit miris na nosu, a fina voćnost i skladna suptilnost dominiraju u ovom svilenom, pitkom rosé vinu.

okus rose premium vina belje zlatna medalja

Izbalansirane kiseline, visoki sklad s ugodnim alkoholima daju upravo ovom Rosé Premium vinu iznimnu svježinu koja će vas osvojiti svojom nježnom opojnošću i elegancijom na nepcu već pri prvom kušanju.
Zasigurno će biti sjajan izbor za piće dobrodošlice, aperitivno vino ili kao dar dragoj osobi.

rose premium vino belje 2022

Uz što je najbolje poslužiti i kušati Rosé Premium 2022

Zanimljiv i jedinstven u sočnom, voćnom okusu i strukturi Rosé Premium 2022 idealno se sljubljuje s laganim jelima i slasticama te hladnim predjelima poput tjestenine, rižota, salatama, ali i jelima od bijelog mesa, morskim specijalitetima te finim kozjim, feta ili mladim sirevima. Također, idealan je partner voćnih slastica ili prozračnih krema.

premium rose vino belje zlatna medalja 2023
Cabernet sauvignona Pinot crni rose premium vino

Kako ga poslužiti i piti?

Nježno, ružičasto Belje Rosé Premium vino osvojit će vas u svakoj kapi svojim profinjenim, laganim okusom koji savršeno pristaje u opuštenim trenucima u veselom društvu ili kada naprosto želimo uživati u trenucima odmora uz knjigu, glazbu ili meditativan pogled iz vašeg šatora na opuštajućem glampingu…

Ohladite ga na 8 do 10 stupnjeva Celzijusa i prepustite se užitku koji će se razviti u svakom gutljaju.
Servirajte ga u visokoj čaši u obliku tulipana i naprosto uživajte. U društvu ili sami… osjećaj je neponovljiv kad je dobro vino u pitanju.

premium rose vino zlatna medalja bruxelles 2023

Rosé Premium će vas zavesti voćnošću, svježinom ali i snagom sorti koje su tako fine satkane u njemu. Interesantno je i jedinstveno u okusu i svojoj strukturi. Elegantno i mirisno ovo ćete vino poželjeti imati u svim trenucima kad ćete željeti da fine delicije na vašoj trpezi budu zaista zapamćene.

Tekst: Diana Mikloš WSET Level 2

Facebook Like Button