La Belle Rose elegantni pjenušac profinjenih okusa

Kad poželite osvježiti svoj dan ili fini objed podići na višu razinu natočite mirisno i okusom vrhunsko pjenušao vino La Belle Rose, koje nam dolazi iz vinarije Belje.

rose pjenusac belje

Raskošno perlanje ovog okusima usklađenog pjenušavog rose vina potaknuti će vas da ga pijuckate još dugo nakon što prođe ljeto, jer će biti sjajan gost vaše trpeze uz brojna jela tijekom cijele godine, a i odlično društvo za sva vaša druženja ili opuštanja na kraju dana.

rose pjenusac belje La Belle Rose

Rose pjenušac već svojom profinjenom nježno ružičastom bojom odaje elegantnu prozračnost, a okusom je suho, harmonično, mekano i trajno.

brut rose pjenusac belje

La Belle Rose proizvedeno je Charmat metodom vrenja u tankovima, a poseban naglasak dan je pažljivom izboru i selekciji ručno branih grozdova kako već u samim vinogradima tako i u podrumu gdje su harmonično uglazbljeni crni pinot, bijeli pinot i chardonnay, koji ovom pjenušcu daju poseban sklad finih okusa.

belje rose pjenusac

Uz što ga poslužiti i uz što ćete najbolje osjetiti note finog pjenušca La Belle Rose

Ovaj pjenušac, brut stila, zamirisat će vam na fine voćne note i vrtne ružice čim približite čašu nosu, a okusi šumskih jagodica, malina, breskvi i lubenice zagolicat će svačija nepca.

premium brut cuve pjenusac belje

Pjenušac La Belle Rose idealan je aperitiv, a mi smo ga kušali uz predjelo od srdelice i mini svježeg povrća, a savršen je bio i uz salatu od povrća s lososom.

brut rose cuve pjenusac La Belle Rose

Pili smo ga i neobvezno uz sočni ananas i mirisnu lubenicu u vrijeme opuštanja u jakuziju i sunčanju ispred našeg šatora na glampiranju. Naprosto sjajan spoj potpunog relaxa uz fine pjenušave okuse usred netaknute prirode i luksuzne udobnosti koji nam je pružao naš safari šator. :)

rose brut pjenusac belje

Kako ga piti?

Zbog svoje svježine pjenušavi rose La Belle Rose idealno ublažava ljetne vrućine te ga je potrebno dobro rashladiti na temperaturu od 8-10°C i natočiti u visoke čaše za pjenušac ili u široke i plitke retro, sve popularnije, čaše za posluživanje pjenušavih vina.

Za one koji vole unijeti dašak novine uz druženje s prijateljima

Ovaj ukusan i lagan pjenušac možete kombinirati i u koktel varijanti. :) U čašu za pjenušac ubacite veću kocku leda, listić mente i kockicu lubenice i vaš će objed i druženje s prijateljima dobiti novu i veseliju dimenziju druženja za sjećanje.

Tekst: Diana Mikloš WSET Level 2

Facebook Like Button