Održano posebno izdanje večeri Aminess Wine & Gourmet Nights – Food&Cocktails

Više od 60 ljubitelja vrhunske gastronomije u Novigradu na Aminess Wine & Gourmet Nights – Food&Cocktails prošli je petak, 25. svibnja uživalo u specijalitetima koje su im pripremali poznati chefovi David Skoko i Tom Gretić te u osvježavajućim koktelima za koje je bio zadužen renomirani hrvatski barmen i koktel majstor Vjenceslav Madić Kishoni. Ono po čemu će ovu večer okupljeni posebno pamtiti zasigurno je činjenica da se proslavljeni hrvatski kuhar Tom Gretić vratio u Istru nakon tri godine profesionalnog izbivanja.

wine-gourmet-nights-1

Degustacijski meni sastojao se od šest sljedova ribljih i mesnih specijaliteta pripremljenih sa svježim lokalnim namirnicama, a uz svaki slijed gosti su uživali u koktelima. Tako su se na meniju našli pate jetre grdobine na džemu od ljubičastog luka i dehidrirane alge, njoki od skute sa sipom i bobom, ali i terra magica – posebna slastica pripremljena Aminessovim nagrađivanim maslinovim uljem Vergal. Madić Kishoni je goste iznenadio neobičnim koktelima kojima su, pored vrhunskih pića i likera neki od sastojaka šećerni sirup od guščje jetre, lučice od dehidriranih algi i gin infuziran pancetom.

wine-gourmet-nights-2

Domaćin ovih večera David Skoko izjavio je: „Dosad su mi se u ovosezonskim večerama Aminess Wine & Gourmet Nights pridružili chefovi Janez Bratovž, Dragan Jovanović i ovaj put Tom Gretić, a sa svima je bilo pravo zadovoljstvo surađivati. Veselim se i sljedećoj večeri koja će se održati u petak 29. lipnja 2018. u restoranu Oliveto hotela Aminess Maestral. Tada će mi se pridružiti poznata slastičarka Željka Bohar koja će za tu priliku gostima pripremiti dva posebna deserta.“

wine-gourmet-nights-3

Pored deserta s potpisom Željke Bohar, slovenske slastičarke i vlasnice „Torterije“, goste će na sljedećoj večeri dočekati i vinska pratnja u organizaciji Iločkih podruma. Tako će ovo okupljenima biti prilika za uživanje i u vrhunskom Tramincu koji se nedavno točio na britanskom kraljevskom vjenčanju.

Ekskluzivne Aminess Wine & Gourmet Nights večeri održavaju se svakog zadnjeg petka u mjesecu te će do kraja godine ugostiti još mnoga poznata imena kojima će domaćin biti chef David Skoko. Aminess hoteli i kampovi ove večeri organiziraju s ciljem promocije istarske gastronomije, a večere se održavaju u restoranu Oliveto hotela Aminess Maestral, osim u srpnju i kolovozu kada će se te dvije večeri održati u novom restoranu Half 8 u samom centru grada Novigrada. Skoki će se do listopada pridružiti razni gosti iznenađenja koji će sljubljivati specijalitete s poznatim vinima.

Uz dopuštenje: Media Vla (sve fotografije)

Facebook Like Button