Održano prvo ocjenjivanje Vinskih zvijezda u 2022

Vinske zvijezde “pozlatio je” traminac IBPB 2016 Iločkih podruma – u zagrebačkom restoranu Vinodol!

vinodol-komisija-1

U srijedu, 2.2.2022. održano je prvo ocjenjivanje projekta Vinske zvijezde u novoj sezoni. U zagrebačkom restoranu Vinodol zasjedala je komisija od šest članova: Jasminka Šaško, dipl.ing. agr; Ana Šišak, studentica 5. god.vinarstvo i vinogradarstvo Agronomskg Fakulteta u Zagrebu, Andrea Pančur, HSK 1, vinska blogerica te prva postavka Vinskih zvijezda – Vitomir Andrić, vinski novinar, osnivač Vinskih zvijezda i Željko Suhadolnik, vinski novinar i osnivač časopisa / bloga Svijet u čaši.

vinodol-komisija-2

Predsjednik komisije bio je enolog Saša Zec, dipl.ing.agr, a vina je posluživao iskusni konobar Damir Tomić. Voditeljica projekta, Marija Vukelić, bila je spriječena nazočiti ovom ocjenjivanju.

vinodol-ilok-traminac

Nakon ocjenjivanja, restoran Vinodol počastio je članove komisije ukusnim ručkom – na jelovniku je bio pladanj domaćih sireva, pečena teletina s gratiniranim krumpirom i sotiranim prokulicama uz salatu i domaći kruh, a za desert međimurska gibanica.

Na ocjenjivanje je pristiglo 26 uzoraka, od toga je 5 vina dobilo 4 zvjezdice (zlatno priznanje, 90 i više bodova), 12 vina dobilo je 3 zvjezdice (srebrno priznanje, 85-89 bodova), a ostala su vina ocijenjena od 80-85 bodova. Niti jedno vino nije ocijenjeno s manje od 80 bodova.

vinodol-rucak

Pojedinačne objave pratite petkom na portalu Foto Foodie.

Fotografije: Julio Frangen
Uz dopuštenje: Zlatne riječi

Facebook Like Button