Oplemenite prostor nijansama u prirodnom okruženju

Ako se među novogodišnjim odlukama nalazi i ona o uređenju ili osvježenju životnog prostora, stručnjaci preporučuju da razmislite o smeđoj i njenim zemljanim tonovima – boji koja se i ove godine nameće kao jedna od vodećih u svim prostorijama doma.

Trend povratka prirodnih nijansi u interijere prisutan je već neko vrijeme, a smeđa kao boja zemlje tako još jednom potvrđuje svoj kultni status.

plocice-1

U trendu su nove kolekcije prepune smeđih tonova – zidnih i podnih obloga vrhunskog dizajna i dugotrajnosti.

plocice-2

Bilo da je riječ o tamnijoj čokoladnoj pa sve do svijetlih bež nijansi, smeđa će kroz svoj bogati spektar tonova svaki interijer učiniti toplim i ugodnim za život te pružiti osjećaj snage i stabilnosti.

Dizajneri interijera i arhitekti diljem svijeta vole je zbog njezine svestranosti, a ljubitelje ove neutralne boje razveselit će činjenica da moćnu smeđu mogu kombinirati s klasičnim ili modernim stilom uređenja.

plocice-3

Upravo implementacijom smeđih tonova u prostore poput kupaonica ili spavaćih soba u životnu svakodnevicu unosimo željeni mir i osjećaj sigurnosti.
Odabir keramičkih pločica u imitaciji drveta s onima u boji bijele kave pružit će dojam čistoće i urednosti.

Osim kupaonica u kojima je osjećaj relaksacije i udobnosti imperativ, opuštajuće oaze mogu se kreirati i u dnevnom boravku – kombiniranjem neutralne smeđe i hladne zelene koja podiže energetsku kvalitetu.

plocice-4

Uz podne i zidne obloge koje vjerno imitiraju drvo vrlo se dobro kombinira i smirujuća mornarsko plava nijansa namještaja, a taj će spoj prostoru pružiti dodatnu eleganciju.
Dobar izbor za kuhinju i blagovaonu svakako će biti spoj zemljanih tonova i boje lavande.

plocice-5

Zahvalna smeđa pruža mogućnost za spajanje modernog i vintage stila, koji se iz godine u godinu pokazuje kao dobitna kombinacija, a najavljen je i kao veliki trend sljedeće sezone.

plocice-6

plocice-7

plocice-8

plocice-9

Uz dopuštenje: Conor komunikacije (sve fotografije)
Inspiraciju za uređenje interijera pomoću prirodnih materijala pronađite u zagrebačkom salonu Vodotehnika

Facebook Like Button