Ovacije za ‘Čudo’ Ecije Ojdanić na zagrebačkoj premijeri

U zagrebačkom kazalištu Vidra održana svečana premijera predstave ‘Čudo’, u produkciji kazališta Moruzgva. Naime, ova predstava je proteklih dana privukla interes javnosti neobičnom najavom – glavna protagonistica Ecija Ojdanić radi promocije predstave najavila je kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske.

predstava-cudo-ojdanic-1

Naime, baš o tome se radi u novoj predstavi kazališta Moruzgva, predstavi ‘Čudo‘, autora i redatelja Ivana Lea Leme. Uz Eciju u predstavi i to više uloga, glumi Matija Šakoronja.

predstava-cudo-ojdanic-7

‘Predsjednica’ te njezin budući ‘Predstojnik ureda’ su u 30 ovoljetnih izvedbi ‘Čudo’ oduševili i zabavili brojnu publiku. Lik Vlayne, čistačica, zdravorazumska heroina i “žena iz naroda” postaje predsjednicom Republike Hrvatske na izborima 2025. godine.

predstava-cudo-ojdanic-2

Sinoćnju zagrebačku premijeru nisu propustili: Lejla i Tarik Filipović, Doris Pinčić, Ida Prester, Mia Kovačić, Nera Stipičević, Tara Thaller, Petra Kraljev i mnogi drugi.

predstava-cudo-ojdanic-3

Žanrovski je predstava komedija, prošarana je songovima Zvonimira Duspera Dusa, a sudeći po reakcijama publike i kritike na prva dva nastavka ovog kazališnog serijala, ne sumnjamo da će i ‘Čudo’ imati svoj čudesni život koji će publiku nasmijati, inspirirati i otvoriti joj neka zanimljiva pitanja i spoznaje.

predstava-cudo-ojdanic-4

Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim okolnostima?

predstava-cudo-ojdanic-5

Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku? Odgovore na ta, a i mnoga druga srodna pitanja, publika će kroz niz duhovitih situacija pronaći u novoj produkciji kazališta Moruzgva. Kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenograf je Kristijan Popović.

predstava-cudo-ojdanic-6

Izaberite ‘Čudo’ jer je to je jedina politička predstava zbog koje ne ćete zažaliti što ste ‘izašli na izbore’.

predstava-cudo-ojdanic-8

‘Čudo’ za sada možete pogledati u:
Zagreb (kazalište Vidra): 26. studenog
Zagreb (GD Histrion): 14. studenog
Malinska (Hotel Malin): 18. studenog
Ivanić Grad: 21. studenog
Split: 28. studenog
Novigrad: 07. prosinca
Mostar: 15. prosinca
Dubrovnik: 16. prosinca
Solin: 18. prosinca

predstava-cudo-ojdanic-9

Uz dopuštenje: PR365 (sve fotografije)

Facebook Like Button