Ovogodišnji trendovi za uređenje doma

Pogledajte trendove za uređenje doma s kojima ćete poželjeti osvježiti i svoj interijer.

Neovisno radi li se o temeljitom preuređenju ili osvježavanju prostora u kojem živimo ili radimo, uvijek smo u potrazi za inspiracijom kada je u pitanju uređenje doma.

Donosimo četiri nadolazeća trenda u ovoj godini koji su popularni i kod nas

interijer krevet kauč sofa

Industrijski namještaj s bakrenim detaljima

Prvi nadolazeći trend namještaja veže se uz popularni industrijski stil uređenja, a koji se temelji na dodavanju grubih elemenata karakterističnih za tvornice ili skladišta.

Riječ je o tome da proizvođači često uz prirodne materijale, kao što su cigla i sirovo drvo, koriste bakar za izradu jedinstvenih ukrasnih predmeta.

Iako će na prvu neki pomisliti da metal nije prikladan za većinu domova, bakreni dekorativni detalji mogu unijeti dašak osobnosti u svaku prostoriju.

industrijski-stil

Ove će godine biti povećan trend u potrazi za predmetima koji oplemenjuju interijer odnosno za ukrasima i namještajem s bakrenim detaljima kao što su industrijske komade, svjetiljke, vaze, ogledala s drvenim nosačima, stolići za kavu i kuhinjski pribor.

Baršun je ponovo u trendu

Baršun se ove godine na velika vrata vraća među preferirane materijale unutar soba, iako ga je većina do sada smatrala neprikladnim za domove odnosno prezahtjevnim za održavanje.

bez- tonovi-za-toplinu-doma

Poželjan u širokoj paleti boja i tekstura, baršun je trend koji će definirati ovu 2020. godinu. Suptilno usklađen s prirodnim teksturama i cvjetnim ukrasima može ga se jednostavno uklopiti u uređenje bilo kojeg doma. Od jakih do pastelnih tonova, baršunasti dodaci unose nježnu eleganciju bez obzira na stil uređenja.

Odvažni komadi

Ako se želimo osjećati ugodno, a pozvanim gostima želimo još topliju dobrodošlicu iznimno je važno da fokus prilikom uređenja doma bude na detaljima. Tako primjerice jedna slika može uljepšati dekor, bilo da je riječ o pejzažu, portretu ili apstraktnom umjetničkom djelu.

Zavjese, karniše i ostali funkcionalni predmeti pričvršćeni na njih, danas postaju ukrasni komadi koji zaokružuju dizajn interijera. Svjetiljke igraju važnu ulogu u naglašavanju određenog područja u domu pomoću svjetla i sjene.

odvazni-komadi

Tu su, osim toga, i u posljednje vrijeme sve popularniji komadi namještaja jednostavnih linija, posebice ovalni naslonjači koji su postali neizostavan dio modernih dnevnih boravaka.

U trendu su žive nijanse

Izraženi trend dolazi nam u formi namještaja i tekstila svjetlijih boja. Living Coral, koja je proglašena bojom 2019. godine od strane Pantone Instituta za boje, nametnula se kao jedinstven izbor kada je riječ o dekorativnim predmetima za uređenje spavaće ili dnevne sobe.

Preporučuju se i narančasto-ružičasti te suptilno zlatni tonovi, koje je moguće dodatno istaknuti korištenjem metalnih detalja.

dnevni-boravak

Jedan od najjednostavnijih, ali i najodvažnijih načina da jednu od ovih nijansi uklopite u svoj dom je tako da velik komad namještaja smjestite ispred neutralne boje zida.

Kauč u koraljnom tonu zagrijat će prostor u kojem dominiraju hladni tonovi, a postavljanje dominantnog komada namještaja u kombinaciji s dodacima u morskom stilu osigurat će opušten ugođaj u sobi.

Tekst: Stručnjaci za uređenje i opremanje interijera Vivre.hr-a
Uz dopuštenje: Media Val (sve fotografije)