Ukrasite dom trendi zavjesama koje će osvježiti vaš dom

Zavjese spadaju među ključne detalje svakog doma i pri vrhu su liste za uređenje interijera i ljetnog eksterijera, kada su balkoni, terase i sjenice u pitanju.

Zavjese, osim što su važan dio svakog interijera koje stilski itekako nadopunjuju, osim estetske, imaju i funkcionalnu ulogu.

zavjese (6)

Nisu samo ukras prozora već štite od sunčeve svjetlosti i propuha, omogućuju zvučnu izolaciju i privatnost od pogleda znatiželjnih prolaznika.

Planirate li osvježiti svoj prostor inspiraciju potražite u nekoliko trendi ideja

Novi trendovi u svijetu zavjesa, kao i općenito u svijetu interijera, nameću poželjan umjetnički i pomalo otkačeni stil koji je udoban i svakako prati potrebe onoga tko u prostoru živi ili radi.

Tepih centar_zavjese (5)

Poseban akcent stavlja se na razne boje i zanimljive dezene

Kada je u pitanju uređenje prostora, u najnovijim trendovima izrazito su popularne jarke boje.

Žuta, plava, narančasta ili zelena, zavisno o boji namještaja, poda i zidova itekako mogu podići izgled prostora i dati mu poželjnu svježinu.

Tepih centar_zavjese (1)

Za velike prostore kojima dominira drveni namještaj idealan odabir su pastelni ili zemljani tonovi jer se međusobno koloristički nadopunjuju.

Za manje prostore preporučuju se transparentne zavjese svijetlih ili žarkih boja koje će omogućiti prolazak prirodnog svjetla.

Tepih centar_zavjese (3)

Poigrajte se s dvije vrste tkanina – transparentne odaberite za središnji dio površine na kojoj je odabrana tkanina, a jače i gušće za rubove.

Bijela boja odolijeva prolaznosti trendova, što itekako dobro znaju ljubitelji klasičnog stila, pogotovo oni koji u prostor žele unijeti dašak elegancije te ga vizualno povećati.

Tepih centar_zavjese (4)

Klasični pristup dizajnu zavjesa uključuje ravne tkanine koje elegantno padaju na pod, a obično se kombiniraju s prozračnim tilom.

Tepih centar_zavjese (10)

Za one koji više preferiraju retro stil zavjese s dekorom ili uzorkom dodatno će naglasiti taj pravac, a zavjese je najbolje prilagoditi prema namještaju i dodacima već uključenim u interijer.

Tepih centar_zavjese (2)

Tepih centar

Facebook Like Button