Palacio Celeste pravi je arhitektonski dragulj na samom Stradunu

Dizajn interijera Palacio Celeste nosi potpis poznatog hrvatskog arhitekta Duje Kaliterne, koji je uz minimalne preinake unutarnjeg prostora uspio sačuvati dio bogate dubrovačke povijesti.

„Tko traži raj na zemlji, trebao bi posjetiti Dubrovnik!“ –izjavio je davno slavni pjesnik George Bernard Shaw, dok je njegov kolega Lord Byron, u jednom od svojih zapisa iz 19. stoljeća, istaknuo Dubrovnik kao grad biser Jadranskog mora.

PALACIO CELESTE PRAVI JE ARHITEKTONSKI DRAGULJ NA SAMOM DUBROVAČKOM STRADUNU

Dubrovnik punim plućima diše stoljetnu tradiciju života utkanog u svaku poru ovoga Grada. Neizostavna je destinacija za svjetske putnike, ali i brojne Hrvate – i to s punim pravom – jer je nedvojbeno jedan od najšarmantnijih mediteranskih gradova.

Ispunjen gotičkim, renesansnim i baroknim crkvama, samostanima, raskošnim palačama i fontanama, nazivaju ga još i gradom muzejom i živom pozornicom. Okružen je spektakularnim srednjevjekovnim zidinama, koje su dio bogate kulturne i povijesne baštine prepoznate i od strane Unesco-a.

Cele Gourmet & Lounge Bar stradun dubrovnik

Pored odlične kulturne ponude, lijepih plaža s kojih se pruža pogled na zidine i vrhunske gastronomske ponude (dubrovački Restaurant 360 jedan je ponosnih rijetkih nositelja prestižne Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj), u Dubrovniku možete odsjesti i u nekima od najljepših smještaja na obali.

Tako ćete na tik do Straduna, žile kucavice grada, pronaći Palacio Celeste, novouređeni luksuzni apartman smješten u jednoj od palača, koji osvaja na prvi pogled.

Palacio Celeste raspolaže s ukupno 4 jedinice, dvije deluxe dvokrevetne sobe i dva Junior suite-a, a funkcionira po principu bed & breakfast, koji se služi u Cele Gourmet & Lounge Baru.

dorucak Cele Gourmet & Lounge Bar dubrovnik hotel

Smješten na samom Stradunu, Cele Gourmet & Lounge Bar jedno je od omiljenih gastro odredišta u Dubrovniku, za koji vrijedi poznata dubrovačka izreka: Ukoliko se dovoljno dugo sjediš na Stradunu, možeš vidjeti cijeli svijet kako prolazi!

dubrovnik stradun Cele Gourmet & Lounge Bar

Ponuda doručka bogata je i raznovrsna, svaki će foodie pronaći nešto po svom guštu: od obilnog engleskog doručka, omleta s povrćem, kroasana, poširanih jaja na nizozemski način (Holandez doručak), fitness varijante sa žitaricama, voćnog smoothie-ja ili pak slasnog francuskog tosta te mekanih američkih palačinki.

hotelska soba Palacio Celeste dubrovnik

Dizajn interijera apartmana Palacio Celeste nosi potpis poznatog hrvatskog arhitekta Duje Kaliterne, zaslužnog za obnovu i uređenje brojnih luksuznih hotela diljem Jadrana.

Palacio Celeste soba hotel dubrovnik stradun

„Smješten u nekadašnjeg derutnom dvoetažnom stambenom prostoru, Palacio Celeste predstavljao je pravi izazov za projektiranje. Originalni raspored prostora sa centralnom ”saločom” je sačuvan, kao i brojni povijesni detalji i komadi namještaja koji su ostali do današnjih dana, ali sada brižno restaurirani. Jednako tako otvoreni su plafoni i stara konstrukcija je postala vidljiva“. – istaknuo je Kaliterna.

hotelska soba kupaona Palacio Celeste dubrovnik

Kod interijera se pazilo da sve bude u umirujućim nijansama boje pijeska i slonovače, ništa ne dominira, tek tu i tamo nekakav detalj sa starinskom pozlatom ili modri zastori. Kupaonica je pravo malo zasebno remek djelo, sa sanitarijama Carlo Frattini i trendovskim terazzo uzorkom, koji se koristio kao baza za postolja i zid iza umivaonika. Namještaj i rasvjeta su pomno birani za svaki prostor zasebno, stoga je svaki apartman jedinstven na svoj način.

Palacio Celeste kupaona hotel

Topli ljetni dani su iza ugla, a s njima i dugo iščekivani godišnji odmori. Priuštite si ove godine svima potrebnu malu dozu luksuza i provedite nekoliko čarobnih dana u čarobnom gradu pod Srđem, smješteni u jednako čarobnoj Palacio Celeste.

hotel Palacio Celeste soba dubrovnik

Foto: Dean Tošović

Facebook Like Button