Virtualna šetnja Hrvatskom, mjesta koja ćete poželjeti obići čim prije

Vodimo vas u akcijsku avanturu u kojoj se isprepleću aktivnosti ispunjene adrenalinom i vrhunski luksuz, sve to uz prekrasnu pozadinu dalmatinske obale.

split dalmacija

Provedite kratko vrijeme u Splitu, Hvaru i Korčuli, gdje ćete moći uživati u raftingu, planinarenju, biciklizmu, zip line-u otkrivanju skrivenih slapova, vijugavih rijeka i idiličnih sela, a sve su to mjesta koja ćete poželjeti obići čim prije.

korcula otok korcula

Kakvo bi to putovanje bilo kada vam ne bi pokazali najbolji smještaj za svakoga od vas

Odsjednite u nekim od najboljih hotela u zemlji i osjetite okus otoka dok istražujete lokacije svjetlucavih arhipelaga iz luksuzne motorne jahte.

Dovršite svoje putovanje u zadivljujućem UNESCO-ovom mjestu, gradu Dubrovniku, gdje se doživljaji nižu oko i unutar povijesnih gradskih zidina.

hvar

Dobrodošli na Hvar

Jedno od značajnijih gradskih lokacija je Hotel Adriana, koji se nalazi na rivi s pogledom na ribarsku luku, samo nekoliko minuta šetnje od glavnog trga.

Zgrada iz 1970-te, skriva moderno i minimalističku opremljenu unutrašnjost, u skladu s hotelskom baštinom. Nevjerojatni spa centar proteže se na tri razine i prepun je bazena s morskom vodom na krovu.
Opustite se na krovu i obavezno isprobajte originalnu pašticadu tijekom boravka.
Popularno u Dalmaciji, ovo jelo se priprema za gozbe na proslavama a poslužuje se u svakom tradicionalnom hvarskom restoranu.

dubrovnik hrvatska

Dubrovnik stari grad podno Srđa kojeg oplahuje toplo plavo more

Vaše putovanje biti će još bolje ako odaberete hotel Excelsior u Dubrovniku, ikonskom imanju urezanom u padinu iznad plavog Jadranskog mora.

Eklektičan spoj prošlosti i sadašnjosti, hotel se sastoji iz dva dijela: povijesne vile iz 1913. godine i suvremene staklene kule izgrađene krajem 20. stoljeća.

Unutarnji bazen svakako ostavlja snažan dojam udobnosti, ali još bi vas više mogla privući terasa popločana kamenom na kojoj je obilje udobnih ležaljki i izravni pristup moru.
Pogled koji se pruža preko morske pučine na zidove starog Dubrovnika dočarava čaroliju ovog srednjovjekovnog grada.

Game of Thrones dubrovnik

Game of Thrones zapisan u zidiniama starog Grada

Neke od najpopularnijih epizoda serije “Game of Thrones” – koje se smatra jednom od najomiljenijih TV serijala – snimljene su u Hrvatskoj.
Srednjovjekovna baština i zapanjujući jadranski krajolik služe kao pozadina posebno u drugoj sezoni, gdje su stare zidine grada Dubrovnika korištene kao pozadina za grad King’s Land.
Snimanje filmova odvijalo se i u obalnim gradovima Split, Imotski, Mosor i drugima.

pozor vrata mediteran ulica dalmacija more

Otok Vis kroz film -Mamma Mia! Here We Go Again

Romantična glazbena komedija koja je nastavak filma Mamma Mia! snimljen je na malom hrvatskom otoku Visu i lako je vidjeti zašto. Scene su ispunjene snimcima neravnih litica, netaknutih krajolika, prekrasnih plaža i arhitekture 17. stoljeća. Autentični restorani s morskom hranom bilježe opušteni i nepretenciozni osjećaj Kalokairija, izmišljenog grčkog otoka na kojem se odvija radnja filma.

split

Knjige koje nas vode kroz Hrvatsku

Chasing A Croatian Girl – Cody McClain Brown

Američki pisac Cody McClain Brown priča autobiografsku priču o šaljivim i pronicljivim anegdotama o zaljubljivanju u misterioznu hrvatsku djevojku i njegovom preseljenju u Split.

Ono što slijedi je ozbiljan i pronicljiv prikaz srca Hrvatske: važnost hrvatskih obitelji s brižnim matrijarhom na čelu, neobičnim ritualima kave, neobjašnjivim pogledima iza svakog prozora i svim ostalim šarmantnim čudima njegova novog doma. Nježna ljubavna priča o pomirenju s kulturološkim razlikama.

zagreb hrvatska

Our Man In Iraq – Robert Perišić

Smješten u Zagrebu tijekom 2003. godine, “Our Man In Iraq” pripovijeda priču o samouvjerenom novinaru Toniju i njegovim problemima u ravnoteži s naivnom majkom, napornom karijerom, čvrstom djevojkom i zahtjevima članova ruralnih obitelji za rad.

U trenutku slabosti, on predlaže svoga maloumnog rođaka, Borisa, da za njegove novine prati rat u Iraku.

Borisovi izvještaji postaju sve nerazumniji, pa ih Toni sve više uređuje sve dok jednog dana ne Boris nestane. Tonijev osjećaj stvarnosti se raspada dok se trudi sakriti istinu u zemlji koja istodobno prelazi iz socijalizma u globalni kapitalizam.

grad zagreb zrinjevac

Girl At War – Sara Novic

Priča započinje u Zagrebu 1991. godine kad se život sretne desetogodišnje Ane Jurić lomi dok izbija rat širom Jugoslavije. Njeno bezbrižno djetinjstvo, druženje s najboljim prijateljem Lukom, briga o maloj sestri i pohađanje škole više ne postoji, a Ana je izgubljena u svijetu vježbi, zračnih napada, pucnjava i gerilskog ratovanja.

Roman se odvija između 1991. i 2001. godine, kada je Ana studentica u New Yorku, progonjena svojom prošlošću i skrivajući istinu od sebe i svih oko sebe. U nadi da će se pomiriti s utjecajem koji je rat imao na nju, Ana se vraća u Hrvatsku kako bi se suočila s događajima koji su joj poremetili nekad sretan odgoj.

brac dalmacija

Zvuci koji dočaravaju predivnu Hrvatsku

Klapa Šufit – Ne Diraj Moju Ljubav

Klapa Šufit izvodi klapsku glazbu, tradicionalnu vrstu pjevanja iz Dalmacije i predstavlja veliki dio baštine južne Hrvatske. Klapska glazba slavi ljubav, život i prirodu, skladom, melodijom i ritmom.
Kulturni značaj klape službeno je prepoznat 2012. godine kada je upisan na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

2CELLOS – Score

Hrvatski violončelistički dvojac 2Cellos sačinjavaju Luka Šulić i Stjepan Hauser. Oni ruše granice, stvarajući orkestralne verzije popularnih pop pjesama, rock glazbe i glazbenih filmova na klasičnim instrumentima.

Otkriveni su kad je njihov YouTube video verzije pjesme Michaela Jacksona ‘Smooth Criminal’ iz 2011. godine postao popularan, što je rezultiralo time da im je Sony Masterworks ponudio suradnju, a Elton John ih je pozvao da mu se pridruže na njegovoj globalnoj turneji.
Na albumu Score nalaze se pjesme iz poznatih filmova i TV serija preuređene na način 2Cellos.

Josipa Lisac – Dnevnik Jedne Ljubavi

Josipa Lisac jedna je od najznačajnijih umjetnica u Hrvatskoj. Bivša pjevačica grupe “Zlatni Akordi” u 60-ima, snimala je svoj prvi samostalni album 1973. godine i od tada postiže ogroman uspjeh i postaje cijenjena pjevačica.

Poznata je po velikom vokalnom rasponu od kontralta do soprana, a eksperimentiranju s različitim žanrovima i stilovima glazbe, kao i po živopisnoj scenskoj prisutnosti.
“Dnevnik jedne ljubavi” bio je njen prvi objavljeni album i još uvijek se smatra jednim od njenih najvećih postignuća.

dvorac trakošćan hrvatska

Naučite nešto novo

Putovanja su zasad možda zaustavljena, ali aktivnosti i avanture koje Hrvatska nudi su nešto što treba planirati prije nego što se svijet ponovno otvori.

Hrvatska je također bogata kulturnim institucijama koje se mogu obići iz udobnosti vlastitog doma.
Ovi muzeji nude virtualne šetnje svojim hodnicima kulturnog blaga: Muzej umjetnosti i obrta u Zagrebu, Muzej antičkog stakla u Zadru, Arheološki muzej u Zadru, Muzej kulture Vučedol u Vukovaru i Dvorac Trakošćan.

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessenically Group je britanska concierge tvrtka koju su 2000. osnovali AARON SIMPSON, Ben Elliot i Paul Drummond. Sjedište tvrtke je u Londonu i posluje sa 60 ureda širom svijeta, gdje je LARA HAM predsjednica Uprave Quintessentially kluba za jugoistočnu Europu.

Facebook Like Button