Pariška priča Maksa i Šime Eškinje

Zagrebački brend najavljuje kolekciju za proljeće ljeto 2018 fotografijama nastalim za vrijeme pariškog CUBE showrooma.

Zagrebačka dizajnerica Saša Maksimiljanović prošle sezone u vrijeme Paris Fashion Weeka predstavila je svoju kolekciju za sezonu proljeće ljeto 2018 na CUBE showroom-u. Tokom osmodnevnog predstavljanja nastale su izvrsne pariške street style fotografije koje potpisuje naš cijenjeni fotograf s pariškom adresom Šime Eškinja.

maks-nakit-1

Pred njegovim objektivom ulicama Pariza prošetale su Saša Maksimiljanović, Theano Ravazoula-Potamianou i Ioanna Liberta pokazujući svojevrsni teaser vlastitih kolekcija za nadolazeću sezonu – odjeću Maks iz kolekcije proljeće ljeto 2018, te komade nakita ovih izvrsnih grčkih brendova Aumorfia i Liberta. Ti posebno odabrani komadi odjeće i nakita najava su novih kolekcija ovih talentiranih dizajnerica, koje ovog proljeća dolaze u prodaju.

maks-nakit-2

Pariški CUBE je inovativna i multibrend showroom platforma osnovana od strane Philippe Natali-a, osnivača N10 Showrooma, sa sjedištem u Parizu. Locirana u srcu utjecajnog Marais distrikta proteže se na čak 850 kvadrata te posjeduje mrežu od preko 6000 buyera dizajnerske i suvremene ženske odjeće, muške odjeće te butika modnih dodataka, concept dućana i robnih kuća širom svijeta.

maks-nakit-3

Osim izvrsnih poslovnih prilika, suradnji i novih prodajnih mjesta koji dizajneri i buyeri tamo dogovaraju, CUBE je i mjesto na kojem nastaju divna prijateljstva i izvrsne modne priče. Jedna takva upravo je ova zabilježena u objektivu Šime Eškinje. Priča je započela prošle godine na CUBE-u gdje su se upoznale Saša i Theano, vlasnice dva brenda – Maksa i Aumorfie, ljubitelice crnog i drugačijeg.
Upoznavanje je rezultiralo dolaskom brenda Aumorfia u prodaju u Sašin dućan Hysteria u Zagrebu, te dolaska još jednog grčkog brenda Liberta u Zagreb. Prijateljstvo ovih dizajnerica te prožimanje njihovih estetika i brendova izvrsno je prikazano na Šiminim fotografijama.

maks-nakit-4

„I zadnja sezona na CUBE-u je bila jako uspješna, dogovorili smo neke nove suradnje i neka nova prodajna mjesta, tako da će ova godina donjeti puno novih priča. Na samom Cubeu se puno radi, puno je sastanaka, prezentiranja, razgovaranja, ali i puno druženja. Izvrsna suradnja koju sam prošle godine dogovorila s Theano se nastavlja te se u Teslinoj 9 u Hysteriji nalazi nova kolekcija njenog brenda Aumorfia te Ioanninog Liberta.

Prije par mjeseci smo i zajedno izlagale na Ljubljanskom Fashion Weeku, a to nam je bio samo početak zajedničkih planova“, ispričala je Saša Maksimiljanović, dizajnerica i vlasnica brenda Maks.
CUBE se održava četiri puta godišnje, dva puta showroom muške mode, a dva puta ženske mode. Inače, CUBE je nastao na temelju znanja i resursa tima vodećeg pariškog showrooma N10 Showroom.

maks-nakit-5

Radi se o novoj i modernoj modnoj platformi koja pruža ne samo prostor samog showrooma već kompletnu organizaciju i tim posvećen razvijanju brenda. CUBE je inovativna showroom platforma, moderan ‘hub’ u kojem se razvijaju prava partnerstva s brendovima koje su izabrani za predstavljanje na CUBE.

maks-nakit-6

Sudjelovanje na CUBE-u i poslovi koje ono donosi, odličan su smjer za Maks, brend koji je nedavno napunio 46 godina rada. Aktualna Maks kolekcija trenutno je u prodaji u dućanu Hysteria u Teslinoj 9 u Zagrebu, u novo otvorenom BuRa DesignStore-u u Rijeci, Electric Ladylandu i Supermarketu u Beogradu, Pentlja Concept Store-u u Ljubljani, Studiu 183 u Berlinu, Bostonu te na londonskom webshopu Erebusstyle.com.

Uz dopuštenje: Jasmina Kapetanović (sve fotografije)

Facebook Like Button