Patagonija – Argentina i Čile

Patagonija, najjužniji dio Južne Amerike – nekad smatran krajem svijeta – predio je prepun divljih životinja i zapanjujuće prirode.

Patagonija se nalazi na području Argentine i Čilea, a sastoji se od južnog dijela planinskog lanca Anda i širokih ravnica poznatih kao pampe.

australis-fleet-glaciar

Tijekom milijuna godina, tektonskih poremećaja i djelovanja ledenjaka rezultiralo je stvaranjem jedinstvenog i raznolikog krajolika sastavljenog od bezbrojnih dolina, jezera, fjordova i kanala.

Među brojnim prirodnim čudima Patagonije nalazi se i veliko ledeno polje Campos de Hielo Sur prožet s glečerima. Sa druge strane Magellanova tjesnaca, koji spaja Atlantski i Tihi ocean, proteže se Ognjena zemlja, Tierra del Fuego, najveći otok Amerike i svjetski rezervat bioraznovrsnosti sa svojim planinskim formacijama od granita i lave Torres del Paine i Cuernos del Paine.

australis-fleet-mirador

Bogatstvo flore i faune je nevjerojatno. 400 vrsta ptica, 60 vrsta sisavaca i veliki broj vodozemaca, riba i reptila čine raj za zaljubljenika u prirodu.

Posjetitelji nacionalnog parka Torres del Paine imaju priliku da vide veliki broj raznih ptica, uljučujući plamence, crnovrate labude, ibise, orlove čak i gvanako, lisice, jelene a ako imaju sreće i neuhvatljivu pumu.

Vode Patagonije udomljavaju morske lavove, morske slonove, kormorane, magellanske pingvine, dupine i mnoge druge vrste. Iako se počeci naseljavanja mogu datirati unazad osam tisuća godina, Patagonija je i dalje rijetko naseljeno područje s par gradova kao što su Punta Arenas u Čileu i Ushuaia u Argentini.

australis-fleet-ushuaia

Kompanija Australis Fleet, pokrenuta 1990. godine, specijalizirana je za krstarenja po patagonskim kanalima Čilea i Argentine te nudi putnicima jedinstveno životno iskustvo.

Bilo da počinjete putovanje u Punta Arenasu ili Ushuaiu, Australis će vam omogućiti istraživanje Vatrene zemlje, Magellanova tjesnaca, Beagle kanala, rta Cape Horna, glečere Pia i Aquila i nacionalni park Alberto Aostini. Iskusni vodiči će vam na kružnom putovanju pokazati očaravajuća mjesta te vas educirati o lokalnoj geografiji, flori i fauni.

australis-fleet-cabo-de-hornos

Australis fleet je sastavljena od dva spektakularna kruzera – Stella Australis and Via Australis – oba dizajnirana uz pomoć najnovije tehnologije za pružanje vrhunske udobnosti i usluge. All-inclusive krstarenja uključuju tematske ručkove i a la carte večere kao i barove koji pružaju široku paletu pića i odabranih vina.

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Fotografije: Las Nubes

Facebook Like Button