Per USPinjača ad USPer

S Antiphonusom do glazbenog Parnasa na otvaranju koncertne sezone u Crkvi sv. Katarine.

Vokalni ansambl Antiphonus, koji i kod struke i publike uživa sve veću popularnost te uspješno njeguje prepoznatljiv glazbeni izričaj, pod umjetničkim i dirigentskim ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, u nedjelju 29. rujna, s početkom u 20 sati, u zagrebačkoj Crkvi sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu, veličanstvenim koncertom otvara svoju tradicionalni i najposjećeniji glazbeni ciklus Trinitas.

Na pozornici će im se pridružiti Hrvatski barokni ansambl, a za uvertiru u raskošnu programsku sezonu koja donosi šest vrhunskih koncerata, Antiphonusovci će glazbene sladokusce počastiti božanstvenom baroknom venecijanskom glazbom, koja stoljećima odolijeva zubu vremena, a koju u svom najopsežnijem djelu, ‘Compositioni armoniche’, potpisuje cijenjeni istarski skladatelj Francesco Usper.

Dođite 29. rujna u 20 sati u crkvu sv. Katarine i upoznajte dvojicu USPera – Franju i netjaka mu Gabrijela, koji vape da iz kaveza enciklopedističke natuknice uđu u vaš život. Rođeni Ištrijan proveo je život u Mlecima, učio kod Gabrielija, s Monteverdijem bio među odabranim skladateljima omnibus Requiema za papu Cosima II i iza sebe ostavio pozamašni opus, iz čije ćemo zbirke Compositioni armoniche (od zastrašujućih 300 stranica) izvesti za vas izbor za pamćenje!

Usper je, naime, majstor melodijskih USPješnica koji bi, skladani par sto godina poslije, zasigurno harali valovima etera. Sav sjaj Serenissime, tromboni stopljeni s glasovima, na krilima od violina, opleteni nezaustavljivim kornetima i poduprti izdašnim continuom – od solističkih brojeva, sonata za blokove instrumenata do završne Battaglie za pjevanje i sviranje, uvjerit ćete se još jednom kako za neke epohe jednostavno – nema loše glazbe, pozvao je maestro Fačini na dugoiščekivano otvaranje ciklusa Trinitas i putovanje s Antiphonusovcima do glazbenog Parnasa.

Ulaznice se mogu kupiti na samom ulasku u Crkvu sv. Katarine, sat vremena prije početka koncerta, i to po redovitoj cijeni od 80 kuna, za studente, grupe i umirovljenike od 50 kuna te 35 kuna za članove umjetničkih glazbenih udruga i prijatelje Ansambla, kao i online putem linka
https://www.entrio.hr/event/antiphonus-i-hrba-usper-6861

Uz dopuštenje: Ansambl Antiphonus (sve fotografije)

Facebook Like Button