Pet dobrih razloga za odlazak u saunu

Odlaskom u saunu jačate svoje tijelo, pomažete mu da prodiše, otklanajte umorne stanice s kože koja lakše apsorbira sve što stavljate na nju.

Nakon redovitih odlazaka u saunu pomladit će vam se koža, krv će vam brže cirkulirati, razbistrit će se um, a problemi se neće činiti toliko velikima.

svijet-sauna-1

Najmanje je pet razloga zbog čega treba odabrati opuštanje u saunama

1. Znojenje
Jeste li primijetili da znojenje u sauni najviše godi u hladnijim mjesecima? Osim što grije tijelo, boravak u sauni pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz organizma, pa koristi u borbi protiv celulita i suvišnih kilograma.

2. Masaža
Sauna provjereno oporavlja i opušta. Nakon saune potpuno odustanite od sportskih aktivnosti. Umjesto toga odaberite masažu koja će pojačati opuštajuće djelovanje.

3. Aromaterapija
Dodatni opuštajući učinak postiže se i aromaterapijom. Raznim dodacima vodi kojom se zalijeva kamenje u sauni ne održava se samo potrebna razina vlažnosti zraka, nego se postižu blagotvorni učinci i nadopunjuje njezino djelovanje.

4. Dišni putevi
Dokazano je da redovito korištenje saune blagotvorno djeluje na i na djecu i na odrasle koji imaju poteškoća s dišnim sustavom, primjerice astmom ili alergijama.

Kod boravka u sauni primijećeno je dugotrajno poboljšanje zdravstvenog stanja. Topli zrak jača imunološki sustav, pa se djeca i odrasli koji se koriste saunu lakše bore s respiratornim virusima.
*Upravo iz tih razloga više od 90 posto djece u Finskoj isproba saunu već prije sedme godine.

5. Whirpool
Za potpuni oporavak tijela i duha, nakon boravka u sauni odaberite whirpool. Udari vode potaknut će prokrvljenost tijela, a whirpool je odličan izbor i za uklanjanje celulita.

svijet-sauna-2

Programi čokoladom, termalnim blatom, mentom, programi za njegu kose i kože lica i tijela, aroma programi vrtloženja zraka, solni programi…, u kojima možete uživati svakih sat vremena potpuno će vas opustiti, riješiti stresa i napuniti baterije.

Nakon sauniranja, ne propustite kraći odmor uz ležanje i osvježenje uz prirodne sokove.

svijet-sauna

Facebook Like Button