Pidoča & Debit se vole

U dvorištu vinoteke Vintesa, najavljena je manifestacija Pidoča & Debit se vole koja će se održati u Šibeniku 11.6.2022. u organizaciji TZ Šibenika i TZ Šibensko-kninske županije.

vina-sibenik-1

Tri vinarije iz Šibenika i okolice predstavile su svoje debite i još nekoliko odabranih vina autohtonih sorti. Uz vina vinarije Sladić, Testament i Vinoplod degustirale su se i pidoče (dagnje) iz Šibenskog kanala, koje su idelan partner debitu. Uz vino, pidoče i glazbu uživao je veliki broj posjetitelja kojima je ovo bio odličan uvod za glavno događanju u Šibeniku.

vina-sibenik-2

Za razliku od ograničenog broja sudionika u Zagrebu, šibenska manifestacija okupiti će puno više vinara koji proizvode debit a restorani će pripremiti više različitih jela na temu dagnji ili pidoča, kako ih domaći ljudi nazivaju.

vina-sibenik-3

A ako niste znali pidoča je školjka iz Šibenskog kanala, debit je vinska sorta šibenskog zaleđa, a proljeće je vrijeme kada i jedan i drugi sazrijevaju. Tada meso u ljušturi pidoče počinje bujati, a u isto vrijeme mladi i lepršavi debit spreman je za izlazak iz podruma.

vina-sibenik-4

Kada se sretnu i sljube na vašem nepcu oni postaju savršeni par i tada shvatite ono što vam želimo reći – Pidoča & Debit se vole

Vidimo se u Šibeniku 11.6.2022.!

Uz dopuštenje: TZ grada Šibenika (sve fotografije)

Facebook Like Button