Platna usluga plaćanja i transakcija – Payoneer u Hrvatskoj

Payoneer, tvrtka za platne transakcije koja omogućuje plaćanja i rast u novom globalnom gospodarstvu, objavila je rezultate Hrvatske na međunarodnim tržištima za prvo tromjesečje 2021. godine.

Rad na daljinu postao je „novo normalno“, a mnogi su počeli tražiti nove mogućnosti za posao učenjem novih specijalnosti i pružanjem usluga online.

Jedan od najuspješnijih sektora je sektor online obrazovanja u kojem broj korisnika neprestano raste, dok istodobno prosječni prihod po korisniku raste čak i više.
Prema opsegu transakcija, sektor online obrazovanja porastao je za 56%, dok je prema broju plaćanja porastao za 93%, što znači da se povećala i prosječna vrijednost plaćanja u odnosu na prvo tromjesečje 2020. godine.

Pojedinci i profesionalci u Hrvatskoj nastavili su ostvarivati prihod putem globalne platforme Payoneer iz svojih domova ili ureda, surađujući kako s globalnim platformama, tako i izravno s inozemnim klijentima.

U prvom tromjesečju 2021. godine najveći rast obujma transakcija u odnosu na isto razdoblje prošle godine zabilježio je sektor industrije igara na sreću – 148%, online obrazovanja – 56%, freelanceri – 23% i IT tvrtke – 12%; prema podatcima Payoneera, globalne platforme za međunarodna plaćanja.

payoneer-01

“Pandemija koronavirusa utjecala je na naš rad, potičući digitalni rast i otvarajući prostor za unapređenje poslovanja putem Interneta. U Hrvatskoj već drugu godinu zaredom bilježimo ogroman rast, a Payoneer je sklopio ugovor i sa eBayom.

Nastavit ćemo raditi na poboljšanju naših usluga, kako bismo našim kupcima pružili brzu i jednostavnu uslugu i pomogli poduzetnicima i tvrtkama iz Hrvatske i regije da se brže razvijaju “, rekao je Nikola Mehandžić, direktor poslovnog razvoja Payoneera za hrvatsko tržište.

U prvom tromjesečju 2021. gaming industrija zabilježila je rast obujma transakcija od 148%.

Područje online obrazovanja, koje uključuje pojedince, profesionalce, uglavnom online učitelje, koji svoje usluge nude i naplaćuju putem internetskih platformi specijaliziranih za internetsko obrazovanje, postiglo je rast od 56 posto, dok su freelanceri, tj. pojedinci koji rade samostalno i uglavnom se bave dizajnom, marketingom i pravnim uslugama, u Hrvatskoj zabilježili rast plaćanja od 23 posto putem globalne platforme za međunarodna plaćanja Payoneer.

IT tvrtke, koje se uglavnom bave informacijskim tehnologijama, najčešće programiranjem i razvojem igara, zabilježile su rast od 12 posto.

U usporedbi sa zemljama regije, poput Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i sjeverne Makedonije, Hrvatska zauzima 4. mjesto po količini transakcija, s ukupnim udjelom od 8% u odnosu na zemlje u regiji.
Na prvom mjestu je Srbija s udjelom od 54 posto, slijedi Sjeverna Makedonija s 18 posto, Bosna i Hercegovina s 13 posto, Hrvatska s 8 posto, Crna Gora s 4 posto i Albanija s 4 posto.

Prema podatcima Payoneera, u prvom tromjesečju 2021. godine u Hrvatskoj je najveći rast zabilježen u sektoru online obrazovanja – s 56% više uplata, dok je u Bosni i Hercegovini taj sektor porastao za 406%, u odnosu na isto razdoblje 2020. godine.

Facebook Like Button