Pogrešan korak – triler sa španjolskim potpisom

Najpoželjniji španjolski glumac u brutalnom trileru koji ‘spaljuje’ živce.

3. prosinca, u Cineplexx i odabrana kina nam stiže brutalan triler sa španjolskim potpisom, film o sasvim običnom i mirnom čovjeku koji će u jednoj večeri spoznati tamu i krv Barcelone…

Posljednjih nekoliko mjeseci Dani se potpuno posvetio brizi za teško bolesnog oca koji će na kraju preminuti. Umornog i slomljenog, sestra ga uvjerava da je sad napokon došao trenutak da ostvari najveću životnu želju – da ode na putovanje oko svijeta i jednostavno odmori od svega.

Dani je inače jedan od onih ljudi koji nikad ne izgube živce, uvijek su pristojni, samozatajni i tihi i, kako se ono kaže – uvijek lijepo pozdrave.

triler-pogresan-korak-1

Još u tuzi zbog očeve smrti, Dani će jedne večeri sjesti u lokalni bar kako bi promislio i donio konačnu odluku o putovanju svijetom. Tamo će, sasvim slučajno, upoznati Milu, djevojku koja će mu u narednim satima potpuno promijeniti život.

Mila je, naime, sve ono što Dani nije – ona je nepredvidljiva, strastvena i impulzivna. Ono što je trebala biti zabavna avantura, s njom će se pretvoriti u divlje putovanje ulicama Barcelone – putovanje puno straha, nasilja i krvi. Putovanje s kojeg će se biti teško vratiti, jer… Kako se vratiti nakon ubojstva?

triler-pogresan-korak-2

Ukratko je to ispričana radnja novog španjolskog trilera kojega dio kritike uspoređuje s ‘After Hours’ velikog Martina Scorseseja, a je li Pogrešan korak (u originalu ‘No mataras’) dostojan te usporedbe moći ćete provjeriti i sami kad film stigne u Cineplexx i odabrana kina 3. prosinca.

Glavnu ulogu (Danija) u filmu tumači Mario Casas, ponajveća glumačka zvijezda španjolske koju samo na Instagramu prati više od šest i pol milijuna ljudi. Nakon što je karijeru započeo u sapunicama, na veliko ga je platno u filmu ‘El camino de los ingleses’ izveo Antonio Banderas, tada u ulozi redatelja.

triler-pogresan-korak-3

Godinama kasnije, Casas će i glumiti rame uz rame s Banderasom u potresnoj drami ‘The 33’, a danas je jedan od najtraženijih glumaca u Španjolskoj.

Fatalnu Milu pak tumači samozatajna Milena Smit, glumica koja je ime dosad gradila kroz manje, art projekte, ali i glumica kojoj je ovo prvi veliki filmski projekt i kojoj predviđaju veliku budućnost.

Sve predispozicije za sjajan triler su, složit ćete se, ovdje. Dakle, ‘Pogrešan korak’, 3. prosinca. Zapišite u kalendare.

Uz dopuštenje: Continental film (sve fotografije)