Posjetite prvu samostalnu izložbu dizajnerice Lane Živić u Samsung Studiju 22

Izložba grafika pod nazivom „Bezdan“ održava se u novoj Samsung pop-lokaciji posebnog spoja umjetnosti, kulture i tehnologije.

Tvrtka Samsung Electronics u suradnji s dizajnericom Lanom Živić vas poziva da posjetite prvu samostanu izložbu umjetničkih radova iz kolekcije „Bezdan“ (Abyss Collection) u prostorima bivše Bečke kavane, a danas Studija 22 na Trgu bana Josipa Jelačića 7. Lana Živić je multidisciplinarna umjetnica koja slika i crta cijeli život te će kroz ovu izložbu javnosti predstaviti svoju maštovitost.

studio-22-izlozba-1

Motiv izložbe je ljubav prema moru i njegovoj bioraznolikosti, kao i ekološkoj prijetnji koju stvara otpad. Samsung Studio 22 je nedavno otvorena pop up lokacija u samom središtu grada čiji je cilj na poseban način prikazati sinergiju tehnologije te umjetničkog izražavanja.

Svestrana dizajnerica iz Zagreba Lana Živić poznata je po svojoj bogatoj medijskoj, baletnoj te sportskoj karijeri, a umjetničkim pozivom bavi se od malih nogu kroz različite projekte čemu se nedavno odlučila maksimalno posvetiti.

Samsung Studio 22 potiče mlade umjetnike da započnu svoj put na kulturnoj sceni, zbog čega cijeli događaj nije samo premijerna izložba radova, već i prva Lanina samostalna izložba.

studio-22-izlozba-2

Lana Živić se u sklopu svojeg bogatog životopisa 20 godina bavi jedrenjem na dasci (windsurfing), gdje je u ljepoti Jadranskog mora kao njoj posebnom mjestu pronašla inspiraciju za kolekciju koju će predstaviti na izložbi.

Međutim, osim ljepote, ideja je pokazati i onu drugu stranu; nebrigu o okolišu i općenito ljudski nemar. Samsung kroz svoju strategiju održivosti za cilj ima ostvarivanje nula posto štetnih emisija do 2050., a ujedno zagovara inicijative koje doprinose očuvanju okoliša.

„Kako svako malo jedrim, uvijek se ponovno zaljubim u Jadransko more i njegov krajolik kojim se svi ponosimo. Ipak, treba nas zabrinuti količina otpada koja kontinuirano narušava njegovu ljepotu, gdje je količina među najvišim razinama u Europi.

studio-22-izlozba-3

Doista se pitam je li ovo Lijepa Naša o kojoj svi govore, ali ovom izložbom želim reći da joj možemo pomoći, samo se trebamo ponovno zaljubiti“, objasnila je Lana Živić poruku izložbe.
Izložba „Bezdan“ otvorena je od danas pa sve do kraja mjeseca.

Uz dopuštenje: Millenium promocija (sve fotografije)

Facebook Like Button