Povijest dinastije Ming – iz pera nagrađivane Shelley Parker-Chan

„Uništiti nešto što je nekome važno i vrijedno nikada ne vraća ono bez čega je sam čovjek ostao. Time se bol samo širi, poput kakve zaraze.“ Ona koja postala je sunce, Shelley Parker-Chan

Vorto Palabra s ponosom predstavlja roman Ona koja postala je sunce nagrađivane autorice Shelley Parker-Chan. Ova knjiga otvara vrata epske priče o usponu na vlast utemeljitelja dinastije Ming. Glavna junakinja, redovnica Zhu, suočava se s izazovom osvajanja Nebeskog mandata i na tom je putu spremna žrtvovati sve kako bi postigla svoj cilj.

knjiga-ona-koja-postala-je-sunce

Ona koja postala je sunce prvi je naslov Duologije Cara Blistavila. Uz savršenu kombinaciju ljubavi, opasnosti i mističnih elemenata, uvući će vas u nezaboravno putovanje kroz vlastiti univerzum mašte. Prijevod donosi Damir Biličić, a knjiga je dostupna u svim knjižarama i na webshopu Znanja po cijeni od 19 eura.

Ona koja postala je sunce (She Who Became the Sun, 2023.)

Priča započinje u gladi pogođenom selu usred žute prašnjave ravnice, gdje dvoje djece, svako s vlastitim sudbinskim putem, očekuju nevjerojatne prekretnice.

Dok je dječaku predodređen put prema veličanstvenom uspjehu, djevojčica se suočava s izazovom da se pretvori u ništa. Godina je 1345., a Kina je pod nemilosrdnom vlašću Mongola. Seljacima iz središnjih ravnica, veličina i uzvišenost su tek bajke. Kada sudbina najavi visok položaj osmorođenog sina obitelji Zhu, Zhuu Chongbija, nitko ne može zamisliti kako će se to ostvariti.

Nasuprot očekivanjima, drugoj kćeri obitelji predviđeno je da postane ništa. Nakon što pljačkaši poharaju selo, a dječak i djevojčica ostanu bez roditelja, Zhu Chongba, suočena s najavom smrti, preuzima identitet svog brata i ulazi u samostan kao mladi redovnički novak.

Pokretana željom za preživljavanjem, otkriva svoju sposobnost da učini sve što je potrebno, čak i kada to znači suočiti se s okrutnošću. Kada njezin samostan bude uništen zbog podrške pobuni protiv mongolske vlasti, Zhu, riskirajući sve, odlučuje oblikovati vlastitu sudbinu – dosegnuti veličinu i slavu koju je njezin brat odbacio.

Shelley Parker-Chan australska je spisateljica fantastike najpoznatija po debitantskom romanu Ona koja postala je Sunce i nastavku Onaj koji potopio je svijet, koji tvore Duologiju Cara Blistavila. Njezin izniman rad prate brojne nagrade: dvostruka dobitnica priznanja British Fantasy Award, dobitnica priznanja Astounding Award, finalistica Lambda Literary Awarda, finalistica Hugo Awarda, finalistica Locus Awarda te finalistica Otherwise Awarda.

Uz dopuštenje: Znanje

Facebook Like Button