Povratak popularne vinske fešte u Jelsu

Popularna vinska fešta vraća se u Jelsu, nakon prošlogodišnje pauze!

Fešta vina posljednjih se godina vratila izvornoj nakani – da bude vesela manifestacija promocije hvarskih vina, ponajprije onih najboljih na području jelšanskog prstena, vinorodnog kraja na kojemu nalazimo mnoge izvorne sorte otoka (bogdanuša, prč, plavac mali) ali i popularne međunarodne (cabernet sauvignon, merlot, syrah), a time i različitih vina, od bijelih i crnih, ružičastih, do popularnih opola i prošeka.

vinska-festa-jelsa-04

Zadnjih tridesetak godina ova se vina ističu kakvoćom, osvajaju nagrade na natjecanjima i oduševljavaju goste kojima je Fešta vina prava prilika da kušaju i osjete razlike između vina s južnih padina otoka, položaja s jelšanskih obronaka i udolina te polja uz more. Fešta vina je doživljaj koji turisti pamte – sunce i more već dugo nisu jedini aduti otoka, nego i tradicija, vino, gastronomija dalmatinska pjesma, duh Mediterana kakav je nekada bio.

vinska-festa-jelsa-02

„Dvodnevna fešta uvijek pruža mnogo živopisne zabave. Održavaju se razna sportska i zabavna natjecanja:u luci se igra vaterpolo utakmica, održavaju se veslačka natjecanja, međunarodne regate, skida se pršut s vrha desetak metara visokog jarbola…

Sve je, naravno, začinjeno gastronomskom ponudom i popraćeno koncertima – ove godine najavljujemo koncert Četiri tenora u petak i Zorice Kondže u subotu! Već treću godinu, u suradnji s udrugom Hvarski vinari i projektom Vinske zvijezde održavamo veliko ocjenjivanje vina otoka „3. Jelsa Summer Wine tasting by Vinske zvijezde“, s naglaskom na izvorne sorte koje su naše bogatstvo i „ono što čini razliku“ od drugih vinskih regija.

vinska-festa-jelsa-01

Najbolja vina proglašavaju se javno, na Fešti vina kada se vinarima uručuju priznanja koja su im poticaj za još bolja vina! Zadnji vikend u kolovozu rezervirajte za Jelsu, jamčimo vam mnogo zabave i dobar provod! – najavljuje gđa Marija Marjan, direktorica TZ općine Jelsa.

Uz dopuštenje: ZLATNE RIJEČI (sve fotografije)

Facebook Like Button