Predstavljena zbirka poezije “6ti Dio Mene”

Dubrovnik na dlanu, Međunarodni festival poezije po prvi je puta ugostio hrvatsku pjesnikinju Vesnu Boinović – Grubić. Predstavljena je prva samostalna zbirka poezije “6ti Dio Mene”.

prmocija-1

U očaravajućem i punom ambijentu knjižnice Saloče od zrcala publika je imala prilike upoznati Vesnin optimističan i pozitivan stav prema životu pretočen u stihove. U njenim pjesmama slavi se život i ljubav. Preplavljen je emocijama, ono što osjeća i misli pjesnikinja pretoći u emotivne stihove. Dvije pjesme naziva Violina i Ludi pir su uglazbljene. Obje pjesme otpjevala je operna diva Antonella Malis, a pjesme je čitala i Renata Gubić, ravnateljica Zaklade „Hrvatska za djecu“.

vesna-boinovic-grubic

“Poezija Vesne Boinović – Grubić pjeva nam prekrasne lirske note čija se umnost stiha iščitava lakoćom okićena izvrsnim metaforama. Ljubav joj je vodilja iako nekada zna biti i bolna, gorka ili slatka kao šećerna vodica, ali svojim pozitivnim pogledom na život pjesme joj odišu optimizmom budući da baš kroz pjesmu sprema, kao u ladice života, svoju prošlost kako bi samoj sebi ostavila testament za budućnost!”- istaknuo je urednik zbirke i izdavač iz KultureSnova, Zdravko Odorčić.

Predstavljanju je nazočio i prof. dr. sc. Nikša Burum, rektor Sveučilišta u Dubrovniku koji je tom prilikom održao uvodni govor. Opisujući trenutke svoga života, prošlosti i budućnosti, s nestrpljenjem možemo očekivati nove emotivne stihove autorice Vesne Boinović – Grubić.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)