Predstavom Gola u kavezu započinje ožujak u kazalištu Moruzgva

Tijekom ovog ožujka ponovno ćete moći uživati u Moruzgvinim najpoznatijim predstavama, a prva na redu je bila njihov prvijenac – „Gola u kavezu“

Kazalište Moruzgva već više od desetljeća djeluje na hrvatskoj javnoj sceni i samim time obogaćuje i usrećuje publiku svojim predstavama, čija je tematika uglavnom društveno relevantna sa savršenom dozom humora. Kada je ova umjetnička organizacija započela s radom, imala je jednu misiju, a ta je poboljšanje svijeta kroz čistu umjetnost.

Od osnutka pa sve do danas, kazalište Moruzgva se uspješno pozicioniralo na nezavisnoj kulturnoj sceni u Zagrebu, ali i šire. Njihove predstave gostuju u više od 50 gradova diljem Hrvatske već godinama, a ta činjenica savršeno govori sama za sebe.

begic-ojdanic-nola-1

Tijekom ovog ožujka, svi zainteresirani posjetitelji moći će uživati u Moruzgvinim najpoznatijim predstavama

Baš zato jer je ožujak mjesec kada je prije 11 godina osnovano i pokrenuto kazalište Moruzgva, slavljenički mjesec započeo je njihovom sinoćnjom, prvom ikad izvođenom predstavom i uspješnicom – „Gola u kavezu“.

Predstava ni ovoga puta nije prošla bez ovacija publike, a u prepunoj Vidri, glumice Ecija Ojdanić, Barbara Nola i Ana Begić Tahiri, još su jednom pokazale svoj nepresušan talent, ostavivši srce na daskama koje život znače.

gola-u-kavezu

Riječ je o duhovitoj melodrami redatelja Ivana Lea Leme koja se bavi majčinstvom u suvremenom društvu. Spomenuti kavez iz naslova predstave, zapravo je simbol straha od majčinstva u vremenu i kulturi u kojoj se pitanje tradicionalne obitelji dovodi u pitanje.

Ova predstava o trima prijateljicama govori o suvremenim problemima današnjeg društva, odnosima, nedostatku komunikacije, usamljenosti i prijateljstvu.

Divna glumica Barbara Nola, nagrađena je za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumaca u Vinkovcima 2010., dok je nagradu za najbolju žensku ulogu na Gumbek Cabaretu 2010. odnijela talentirana Ana Begić Tahiri.

gola-u-kavezu-1

Ožujak je definitivno mjesec umjetnosti pa ako već niste, nemojte propustiti neke od naslova poput „Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza“ – 18. ožujka, uspješnicu „Brodolomke“ dva dana kasnije – 20. ožujka te konačno „Otpisane“ 24. ožujka ove godine.

Umjetnička vrijednost svih ovih predstava prepoznata je u javnosti, ali i od strane kritike, s obzirom da su u postavi svih njih dobitnici više nagrada za najbolja glumačka ostvarenja, među kojima su najvažnije i najrecentnije one s Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci 2015. godine te s Međunarodnog festivala monodrame u Bitoli 2014. godine.

Daria Lorenci Flatz nagrađena je za najbolju žensku ulogu u predstavi „Brodolomke“ na Bobijevim danima smijeha 2018. Ecija Ojdanić primila je nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi OtpisaNE na “Glumištu pod Murvom 2019.”, kao i nagradu Zoranov brk za ulogu Dinke na “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru 2019.

gola-u-kavezu-2

Misija kazališta Moruzgva je okupiti sve one koji u umjetnosti vide mogućnost poboljšanja svijeta koji nas okružuje te javnim djelovanjem mijenjati sliku društva nabolje.

To im je i uspjelo, budući da su višegodišnji uporan rad, kreativnost i inovativnost rezultirali uspješnim pozicioniranjem Kazališta Moruzgva kao važnog čimbenika na nezavisnoj kulturnoj sceni u Zagrebu, ali i šire.

Činjenica da im predstave gostuju u više od 50 gradova diljem Hrvatske, govori o njihovoj popularnosti i priznatosti.

Ulaznice za sve ove predstave koje su obilježile 11 godina kazališta Moruzgva možete kupiti online na: http://bit.ly/Moruzgva

Uz dopuštenje: PR365 (sve fotografije)