Prezentaciju četiri nagrađene vinarije

13. listopada nije bio zastrašujući petak 13., nego dan kad je popularna zagrebačka, ali i riječka i splitska ženska vinska udruga WOW (koja će iduće godine slaviti jubilarnu 10.godišnjicu), upriličila jednu važnu prezentaciju.

wow-decanter-predstavljanje-1

Na čelu s art-direktoricom WOW udruge, Vlastom Pirnat, agilnom članicom i vinskom connoiseurkom Manuelom Maras i istaknutom poduzetnicom Anom Lisakm upravo na Rooftopu Lateral WOW-ice su organizirale vrlo zanimljivu i atraktivnu prezentaciju četiri vinarije koje su ove godine osvojile medalje na najpoznatijem svjetskom ocjenjivanju vina, londonskom Decanteru.

wow-decanter-predstavljanje-2

Ovdje u U predivnom prostoru s još boljim pogledom, na 26. katu najvišeg hrvatskog nebodera, svoja su nagrađena vina odabranoj publici vinoljubaca i medijima uživo predstavili inarija Cattunar (platinasta medalja za vino Nonno 4 Terre 2015), vinarija Pilato (zlatna medalja za vino Malvazija Istarska 2019), vinarija Košćak (srebrna medalja za Sauvignon ) i vinarija Kopjar (srebrna medalja za vino Graševina te još četiri brončane medalje za ostala svoja vina).

wow-decanter-predstavljanje-3

Zanimljiva je i sjajna vijest da su hrvatska vinaa bila apsolutno iznenađenje na Decanterovom ocjenjivanju u Londonu, jer je od nešto više od 200 prijavljenih hrvatskih vina njih čak 170 osvojilo medalje. Nije nimalo nevaćno da su od toga 3 platinaste i 11 zlatnih, a ostalo srebrne i brončane.

wow-decanter-predstavljanje-4

Tri hrvatske platinaste medalje – Cattunarov Nonno 2015, Kozlovićeva Selekcija Malvazija 2017 i Kutjevačka Graševina de Gotho 2018, izdvojene su kao posebno iznenađenje ovogodišnjeg ocjenjivanja. Već je poznato da udruga Wow najčešće svoje promocije vina uobličuje tako da na njima ugošćuje i vinare osobno.

Tako je bilo i ovoga puta pa su se na najvišem zagrebačkom neboderu pojavili osobno Luka Koščak, mladi enolog iz Novog Marofa koji je sa svojim sauvignonom osvojio čak 92 Decanterova boda (srebro); Robert Kopjar, donio je svoju zlatnu graševinu i srebrni chardonnay; Sanjin Pilato svoju s 95 bodova ovjenčanu svježu malvaziju – i gospodđa Vesna Belir Cattunar sa svojim platinastim Nonom koji je osvojio čak 97 bodova, a stvoren je u okviru projekta „4 terre“ (4 zemlje – tj. crvene, sive, crne i bijele istarske zemlje).

WOW-ice i mediji imali su ovom prilikom sreću i zadovoljstvo kušati i Pjenušac 2607, vinarije Košćak, kao Malvaziju Sur lie Pilata, i teran Kapi vianrije Cattunar, također projekt „4 terre“ na kojem Cattunarovi predano rade ispitujući sve potencijale različitih istarskih tla.

WOW
Fotografije:
Mario Draušnik, Juraj Premec

Facebook Like Button