Prim. Zoran Veir  – novije metode pomlađivanja lica

Niti koje se ugrađuju kroz lice poznata su još od doba starog Egipta gdje su na mnogim bogatim ženama visokog plemstva pronađene zlatne niti kako bi im podigle kožu i tako ih učinile što duže mladima.

Silhouette Soft niti
Današnje najnovije metode u području nekirurškog liftinga lica i vrata idealne su u kombinaciji s matičnim stanicama. Metoda sa Soft nitima najnovija je tehnologija s dvojakim učinkom – lifting kože i
regeneracijski učinak.

Kombinacijom ova dva učinka djelovanje SOFT niti s konusima dobiva se trenutni efekt podizanja opuštene kože i resorpcija aktivne supstancije iz niti (polilaktična), a to je kiselina koja pomaže u obnavljanju i stvaranju novog kolagena.

3D Mezoniti
Mezoniti su zapravo gipke niti napravljene od biorazgradivog materijala. Uvode se u kožu tankom iglom i ostaju u njoj čak do godinu dana. Postavljanjem mreže pomoću razgradivih niti, mezoniti laički rečeno armiraju kožu i daju joj potrebnu potporu i čvrstoću. Lice izgleda gipko, zategnutije, a samim time svježije i mladenačkije.

Učinkovita kombinacija tehnika
Mezoniti se mogu kombinirati sa SOFT nitima jer se njihovom primjenom radi nova mreža kolagenih niti – što koži lica i vrata daje novu kvalitetu i čvrstoću uz trenutno podizanje opuštene kože zahvaljujući konusima na SOFT nitima. Postupak se izvodi u lokalnoj anesteziji, nakon čega se odmah može otići kući.

Autor: doc.dr.sc. Zoran Veir, dr.med. plastični kirurg

Facebook Like Button