Prirodni gel savršeno rješenje nakon uboda insekata

Svrbež, peckanje, crvenilo nakon uboda komarca ili nekog insekta zaista zna biti jako iritantno.

No jednako tako vrlo je neugodan osjećaj zatezanja kože kod pretjeranog izlaganja suncu što dovodi ponekad i do povišene temperature.

Nikada ne zaboravite zaštitno sredstvo kada ste na suncu koja treba biti prilagođena tipu kože kako bi bila najučinkovitija.
Dječja koža posebno je osjetljiva u oba slučaja. Tanja je i podložnija dubinskim oštećenjima, sustav pigmentacije nije u potpunosti razvijen te još nema vlastiti obrambeni sustav koji bi ju štitio od UV zraka, a pri ubodu insekta koža pojačano crveni i jako svrbi, a djeca se tada teško mogu kontrolirati što izaziva jaku nervozu, a ponekad i plač.

Nažalost, nitko od nas, pa tako niti bebe i djeca, nije imun na ugrize insekata čiji je broj u ljetnim mjesecima pojačan kada su i najaktivniji.. Komarci, mušice, mravi i drugi insekti mogu ugristi dijete kao što grizu i vas. Većina mjesta ugriza je crvena i pomalo natečena.

Najveći broj ugriza insekata je bezopasan i kod djece sam po sebi nije problem ako dječji organizam reagira normalno. Međutim, u posljednje vrijeme i odrasli i djeca postaju sve osjetljiviji na vanjske čimbenike, pa su i reakcije na ugrize insekata sve izraženije i intenzivnije.

Ugrizi se najčešće događaju na najizloženijim dijelovima tijela, odnosno na licu, nogama i rukama, a područje oko ugriza najbolje je tretirati lokalno.

A što ako vas ipak ubode!?

Iako većina uboda insekata i paukova u našim krajevima ne izaziva ozbiljnije posljedice već samo crvenilo i oteknuće, a najčešće svrbež, dobro je zaštititi se kad god je to moguće.

No, ako vas ipak ubode, tu je Natura gel iz linije Zona Vital, koji sadrži biljne ekstrakte i njeguje nadraženu kožu, potiče obnovu kože, ali i umiruje kožu nakon predugog izlaganja suncu. Natura gel je potrebno nanijeti u debljem sloju na zahvaćeno područje kože i pričekati nekoliko minuta da se upije.

natura-gel-wish

Važno je napomenuti i znati da Natura gel ne sadrži konzervanse!

Izdvojeno

Sastojci Natura gela:
• Ekstrakt kamilice (Chamomilla recutita extract)
• Ekstrakt hamamelisa (Hamamelis virginiana extract)
• Ulje lavande (Lavandula hybrida oil)
• Ulje eukaliptusa (Eucalyptus globulus leaf oil)
• Ulje limunska trave (Cymbopogon schoenanthus oil)

Izdvojeno

Kako bi se izbjegle neugodne posljedice, poželjno je što bolje prethodno se zaštititi. Preporuka je izvrstan sprej izrađen na prirodnoj osnovi Natura Kids sprej iz linije Zona Vital koji je, zahvaljujući svom sastavu, blagog i ugodnog mirisa za ljude, ali neprivlačan i odbojan insektima.

Poduzmite sljedeće korake:

> Oblačite svoje dijete u svijetle boje odjeće koja pokriva što više kože ako ćete biti na otvorenom. Izbjegavajte svijetle boje i cvjetne printove. Ako ćete se nalaziti u šumovitom području, obucite djetetu duge hlače i majicu dugih rukava.
> Ne dopustite da vaše dijete vani trči boso.
> Nemojte koristiti mirisne sapune ili losione koji privlače insekte.
> Izbjegavajte mjesta gdje ima puno kukaca.
> Učite dijete da ne ide prema insektima.
> Popravite sve zaštite za insekte na prozorima i vratima. Također možete koristiti mrežicu za komarce na dječjoj sjedalici ili kolicima kada boravite vani.

Facebook Like Button