Prošećite arheološkim parkom blizu Zagreba

Arheološki park Andautonija u Ščitarjevu spreman za posjetitelje i otvorio je svoja vrata za sve znatiželjnike koji još nisu bili u ovom jedinstvenom muzeju na otvorenom, a i za one koji žele obnoviti svoja sjećanja na sačuvanu prošlost nekadašnjeg rimskog grada.

tzvg arheoloski park

Ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan 16. i 17. svibnja 2020.

Svake godine u proljeće Arheološki park Andautonija se uređuje nakon zime. S obzirom na trenutnu specifičnu situaciju financiranja programa u kulturi, ove godine uređenju Parka priključili su se svi djelatnici Arheološkog muzeja u Zagrebu te su zajedničkim snagama uredili Park i pripremili ga za posjetitelje.

andautonij arheoloski park

Radovi su obuhvatili skidanje zimske zaštite (krovića i konstrukcija kojima se tijekom zime natkrivaju osjetljive građevinske strukture kako bi se sačuvale od smrzavice), košenje trave, čišćenje površina od korova, čišćenje prostora i slično.

arheoloski park scitarjevo

Park svoja vrata, umjesto od 1. svibnja, otvora od 16. svibnja sve do 1. studenoga

Također, zbog trenutne situacije neće se održati manifestacija povodom otvorenja, a za sada se neće održavati niti radionice i igraonice.

arheoloski park

Zbog toga pozivamo posjetitelje da dođu u Arheološki park, razgledaju sačuvane dijelove rimskog grada uz koje se nalaze interpretacijske ploče s raznim informacijama o Andautoniji, istraživanjima i načinu života u rimsko vrijeme te provedu ugodno vrijeme uživajući u prirodi.

scitarjevo arheoloski park

Radno vrijeme od 16 svibnja do 1. studenoga:

Arheološki park je otvoren subotom i nedjeljom od 12 do 18 sati

Cijena ulaznica
Odrasli – 20,00 kn
Đaci, studenti i umirovljenici – 15,00 kn
Obiteljska ulaznica – 40,00 kn

*Arheološki park Andautonija zatvoren je državnim praznicima.

Fotografije: Arheološki muzej u Zagrebu, Igor Krajcar

Fotografije: Arheološkog parka Andautonija
Fotografije: Turistička zajednica grada Velike Gorice