Prvi Summer Riesling Tasting na Plešivici i Međimurju

Renomirani hrvatski projekt ocjenjivanja vina Vinske zvijezde organizira prvo veliko ocjenjivanje sorte rizling (Riesling) u Hrvatskoj, na Plešivici, u vinariji Jagunić i u Međimurju, u restoranu Terbotz 10. i 11. srpnja 2019. u suradnji s najpoznatijim sommelierom i znalcem rizlinga u Hrvatskoj, Željkom Bročilovićem Carlosom.

Riesling_Logo

Na prvo hrvatsko kušanje „SUMMER RIESLING TASTING“ pozvani su na (besplatno) sudjelovanje svi vinari koji proizvode rizlinge u Hrvatskoj, većinom iz Bregovite Hrvatske i Slavonije, a u komisiji su enolozi Saša Zec, Jasminka Šaško te vinski novinari Ivo Kozarčanin, Željko Suhadolnik, Jože Rozman, Ivan Goričanec.

U društvu na ovom vinskom događanju biti će naravno i vinari D. Jagunići B. Jakopić, sommelieri Darko Lugarić, Ivan Perković, Marko Rundek i Franci Žgur te gosti-vinari iz Slovenije Boštjan Protner, Milan Hlebec.

Vinske zvijezde_ocjenjivanje (6)

Uz vinske znalce Hrvoja Petrića i Stašu Bizjaka kušanje se odvija dva dana zaredom, na dvije lokacije, s različitom komisijom i različitim uzorcima.

Predsjednik komisije i glavni savjetnik događaja je sommelier Željko Bročilović Carlos. Njegovim znanjem i svjetskom reputacijom, projekt ima visoku vrijednost – ne samo u Hrvatskoj, nego u regiji i šire.

Vinske zvijezde_ocjenjivanje (4)

1.Summer Riesling Tasting prepoznale su i podržale TZ Zagrebačke i Međimurske županije te grad Jastrebarsko čiji će predstavnici sudjelovati u druženju i razgovorima o rizlingu uz rizling. Više u najavi u prilogu i FB događajima na: https://www.facebook.com/vinskezvijezde/