Puklavec Family Wines u gostima kod udruge WOW i kozmetičke kompanije Avon

Udruga WOW ponovno spaja ljepotu i vino. Baš kako to i priliči jednoj isključivo ženskoj udruzi, WOW-ice su se prije Valentinova okupile na mjestu gdje se nudi – njega i ljepota.

Uz vino, naravno. Bilo je to u novootvorenom zagrebačkom showwroomu, Avon Beauty Boutique u Gundulićevoj, novom mjestu za beautyholičarke. Naime, ovdje žene na jednom mjestu mogu pronaći mnoštvo Avon proizvoda, dobiti profesionalni beauty savjet, isprobati Avonove novitete.

wow-avon-01

Okupljene je pozdravila domaćica, šarmantna Sandra Bartolović iz Avona a u dobro raspoloženo društvo savršeno se uklopila prezentacija vina koja su doputovala iz susjedne Slovenije – točnije Jeruzalema.

Jednu od od vodećih slovenskih vinarija, Puklavec Family Wines, predstavila je direktorica marketinga Sonja Erčulj, koja je s ponosom rekla kako je upravo njihova vinarija višekratni dobitnik prestižne slovenske titule Vinar godine.

Njihov Šipon iz linije Seven Numbers osvojio je i međunarodno prestižnu medalju, platinastog Decantera.

Vinogradi su im smješteni na odličnim položajima ljutomesrko-ormoških gorica, na nadmorskoj visini od oko 250-350 metara; terasasti, danju izloženi suncu dok hladne noći ovog područja omogućuju svježinu vinima.

wow-avon-02

Tlo u kojem se i danas znaju pronaći fosilni ostaci školjki, daruje im, pak, izuzetnu mineralnost. Vinska priča ovdje je začeta davne 1934.godine kad je Martin Puklavec počeo s vinima za koja je jednostavno želio da budu – najbolja.

Od 2009., međutim, kreće novi život ove vinarije jer ju ponovmo preuzima obitelj Puklavec u kojoj se kad je o vinu riječ njeguju temeljna načela: rad, strast i predanost najvišljoj kvaliteti.

Vina su ponajprije elegantna, zatim harmonična, precizna i – ekspresivna

U okviru Puklavec Family Wines proizvodnje nekoliko je linija od kojih je u Hrvatskoj najprepozantljivija etiketa Jeruzalem Ormož, a tu su još Ljutomerčan, Estate Selection, dok iz najboljih vinograda dolaze vina pod zajedničkom etiketom Seven Numbers, namijenjena isključivo Horeca segmentu – dakle – hotelima i rastoranima.

wow-avon-03

2019. godine, obitelj je krenula u jednu od najvećih investicija u Sloveniji, kad je Sjevernoj otvorila butik vinariju koja tvrtki omogućuje proizvodnju crvenih vina.
Nakon preuzimanja makedonske vinarije, Puklavec Family Wines svrstala se među veće europske vinarije.

Na WOW druženju s Avonom, kušala su se muškatna vina i jedna zanimljiva kupaža, koja je, kako je ispričala Sonja Erčulj, zapravo nastala greškom u podrumu koja je rezultirala – uspjehom.
Nastalo je suho ali aromatično vino Sauvignon & Sivi pinot Jeruzalem Ormož.

Sorte sauvignon i sivi pinot vrlo su popularne u našem vinogorju

Sljubljene, daju svježe, voćno vino s prelijepim aromama lista rajčice, cvijeta bazge i limunove korice.
Sauvignon osigurava svježinu i lepršavost a pinot sivi daje harmoniju i punoću okusa.

Ovo je vino odlično u kombinaciji s bijelim mesom, svježim salatama i jelima od šparoga. Također odlično funkcionira i kao aperitiv – objasnila je Erčulj.

wow-avon-05

No, glavnu ulogu te je večeri ipak imala sorta muškat ottonel

Pila se polusuha Muškatna penina Jeruzalem Ormož, koja je česti odabir svih ljubitelja slađih, aromatičnih i trendovskih pjenušavih vina.

Pjenušac je proizveden charmat metodom a osvaja karakterističnom aromom muškata, pije se kao aperitiv ili samostalno i vrlo je omiljeno među mlađom i ženskom publikom.
Uz pjenušac, kušao se i slatki Muškat Ottonel Jeruzalem Ormož, vino srednjeg tijela, koji očarava nježnim, slatkim okusom i ugodnom svježinom.

wow-avon-04

Divno se slaže sa slasticcama, ili pak pije samostalno. Jedno je sigurno, Sandra Bartolović i Sonja Erčulj bile su slatke i očaravajuće baš kao i vina te večeri, pa je izvjesno da će se WOW-ice, njihove prijateljice i gosti rado vraćati ovim vinima, baš kao i navraćati u Gundulićevu 34 da provjere što novoga naručiti iz bogatog kataloškog Avonovog asortimana.

Sanja Muzaferija
Fotografije: Rene Karaman, Vlasta Pirnat

Facebook Like Button