Putovanjima koja su inspirirana slavnim ženskim putnicama

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka, a nastao je kako bi se odala počast ženama i njihovim uspjesima, ali i da bi se potaknula jednakost spolova širom svijeta obuhvaćajući postignuća u politici, društvu, poslovanju, ali i pustolovninama na putovanjima.

Možda vas baš ove dame inspiriraju za sljedeće putovanje pogotovo s obzirom na to da je 2018. godina godina za ostvarenje velikih želja.

Zaljubljena u bicikliranje Annie Londonderry

Annie je prva žena koja je svijet obišla biciklom. Njeno putovanje trajalo je između 1894. i 1895. godine s početnom točkom u S.A.D.-u nakon koje je Annie prošla kroz Europu do Azije od kuda je otplovila do Yokohome u Japanu pa do Golden Gate mosta u San Fransiscu, zatim do Los Angelesa kroz Arizonu, New Mexica sve do El Pasa. Zaista velika pustolovina!

zena-biciklizam

Yangshuo u Kini preporučuje se kao savršena destinacija za sve koji su veliki ljubitelji biciklizma, ali ipak preferiraju pustolovine manjeg opsega. Ovaj krajolik je pravi raj za bicikliste s predivnim seoskim stazama i putevima koji vode kroz predivnu prirodu.
U Yangshuo-u ne nedostaje biciklističkih ruta kroz zavojite ceste koje se nalaze uz plantaže čaja, špilje, rijeke i sela. Odsjednite u Li River Resort i opustite se uz rijeku i kinesku arhitekturu. Gosti mogu uživati u vanjskom bazenu, šetati po vrtu i ići na biciklističke ili planinarske izlete.

li-river-resort

Valentina Tereshkova prva žena u svemiru

Sa samo 26 godina postala je prva žena u svemiru. Valentina je 1963. odabrana da bude prva žena iz Sovjetskog Saveza koja će se naći u orbiti zbog toga što je bila regionalna prvakinja u sportskom padobranstvu. Provela je gotovo tri dana u svemirskoj letjelici koja je okružila zemlju 48 puta. Čak i danas, Valentina je u povijest upisana kao jedina žena koja je potpuno sama provela vrijeme u svemiru.

Možda ne možete putovati u svemir, ali zašto ne biste proveli vrijeme na lokaciji na kojoj se savršeno vide zvijezde?

Jezero Tekapo, Novi Zeland

Jezero Tekapo u Novom Zelandu jedna je od najboljih lokacija za promatranje noćnog neba. Na jezeru Tekapo svi zaljubljenici u zvjezdano nebo mogu uživati jer se tamo nalazi i očaravajući rezervat tamnog neba Aoraki Mackenzie International Dark Sky u kojem putnici mogu kombinirati gledanje zvijezda s kupanjem u grijanim bazenima.

lakeview-tekapo

Odsjednite u Lakeview Takepo koji se nalazi unutar Dark Sky rezervata i uživajte u prekrasnom pogledu na jezero Tekapo i Južne Alpe, a sve iz udobnosti luksuznih apartmana koji imaju krovni prozor u spavaćoj sobi kako bi i prije spavanja uživali u zvjezdanom nebu.

Alpinistica Junko Tabei

Alpinistica iz Japana i prva žena koja je 1975. osvojila Mount Everest, a kasnije i sedam najviših vrhova na svakom kontinentu, Junko Tabei, odigrala je važnu ulogu u Japanu koja se odnosi na rušenje kulturnih stereotipova o ulogama žena u društvu.

Možda niste spremni za osvojiti Mount Everest, ali se možete približiti očaravajućem “krovu svijeta” posjetom Nepalu. Doživite ovu očaravajuću planinu petnaestodnevnom pustolovinom koja vas vodi u Bazni kamp Everest.

38715516

Započnite i dovršite svoju avanturističku priču u The Dwarikas Hotel-u u kojem možete pronaći luksuz inspiriran bogatim kulturnim nasljeđem doline Kathmandu. Prije nego krenu u pohod na Everest gosti mogu uživati u vanjskom bazenu, restoranima, prekrasnoj arhitekturi i spa centru. Ako vas ipak zanima nešto drugačije Alishan u Taiwanu, Szklarska u Poljskoj i Terchova u Slovačkoj savršene su za planinarenje i šetnje.

Oplovila svijet jedrilicom:Laura Dekker

Laura je najmlađa osoba koja je 2010. godine oplovila svijet jedrilicom sa samo 15 godina. Laura je rođena na jedrilici, prvih pet godina života je provela na moru a posjedovala je i nekoliko jedrilica koje je nazivala Guppy.

Njeno putovanje trajalo je godinu i pet mjeseci od Gibraltara do Kanarskih otoka, Paname, Galapagosa, Tahitija, Fijija, Australije i Južne Afrike s ciljem u Nizozemskoj.

north-house

Velike preporuke pale su na Cowes na Isle of Wight gdje možete iskusiti neke od najvećih regata na svijetu tijekom Cowes tjedna koji se odvija svake godine u kolovozu na kojem mogu sudjelovati svi od olimpijaca, profesionalnih ili vikend jedriličara.

Odsjednite u boutique hotelu North House koji gostima nudi vanjski bazen, restoran i prekrasno uređene sobe u kojima se možete u miru opustiti prije adrenalinske aktivnosti na jedrilici.

jedrenje5

Tekst omogućio: Booking.com

Facebook Like Button